Simon Yates: “Ik zal in de komende Giro defensiever koersen”

dinsdag 30 april 2019 om 15:18
Simon Yates: “Ik zal in de komende Giro defensiever koersen”

foto: Cor Vos

Simon Yates leek vorig jaar op weg naar de eindzege in de Giro d’Italia, maar we weten allemaal wat er gebeurde: de Brit zakte er in de slotweek finaal doorheen. De kopman van Mitchelton-Scott hoopt dit jaar op sportieve revanche. “Maar dan zal ik wel anders moeten koersen”, zo vertelt hij in gesprek met Cyclingweekly.


Het was uiteindelijk Chris Froome die de ronde wist te winnen, maar het was zijn landgenoot Yates die twee weken de show wist te stelen. De 26-jarige klimmer koerste bijzonder agressief, waardoor hij in totaal drie etappes won. “Ik heb echter geleerd van vorig jaar. Je kunt niet altijd aanvallend koersen.”

Energie sparen: dat is het devies voor de komende Giro d’Italia. Yates hoopt op die manier een slechte dag in de slotweek te voorkomen. “Ik hou ervan om aan te vallen, maar ik moet dit jaar wel conservatiever koersen”, aldus de Brit, die vorig jaar wél de Vuelta a España wist te winnen.

Serieuze concurrentie 
Yates zal het in Italië niet op een presenteerblaadje krijgen, aangezien ook Tom Dumoulin, Primož Roglič, Vincenzo Nibali, Egan Bernal en Mikel Landa zullen starten in de Giro. De drieweekse rittenkoers begint op 11 mei in Bologna, met een relatief korte tijdrit naar de top van de San Luca.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Jean Dumas 30 april 2019 om 15:49

We zullen zien. Er moet wel een ploeg zijn die de vluchters terughaalt, en dat zal Michelton moeten zijn. Bernal heeft geen zin om er door Yates afgesprint te worden voor de boni’s.

Gilberto 30 april 2019 om 16:00

Leuk vooruitzicht..

vluggejapie 30 april 2019 om 16:09

Het aanvallende rijden en de boni’s waren noodzakelijk om marge te pakken op de sterke tijdrijders. Dumoulin en Roglic zullen dit jaar een soortgelijke druk op Yates uitoefenen. Die tijdrit in Parijs-Nice is natuurlijk heel gaaf enzo maar ook het resultaat van vroeg starten en de voorafgaande twee zware ritten lekker sparen.

Akiria 30 april 2019 om 16:22

Een van de favorieten, gaat een mooie Giro worden.. met een Nibali in vorm en Roglic en vooral Bernal… Vermoed dat Dumoulin zijn vorm niet gaat halen van vorig jaar.

Jean Dumas 30 april 2019 om 17:17

Misschien mist Dumoulin ook die wattages van de jonge renners, waarover Kruijswijk het heeft in de Telegraaf.

Marcel1112 30 april 2019 om 17:41

@Dumas nou maak je me wel nieuwsgierig. Ik lees geen telegraaf. Wat zei Kruijswijk?

Jean Dumas 1 mei 2019 om 09:33

Ik ben niet helemaal juist, want het was Zeeman die over Kruijswijk in Catalonië sprak. Strekking dezelfde:

‘Wat mij het meest heeft verwonderd is hoe sommige jonge renners in de grote klassiekers de lange afstanden van 260 kilometer probleemloos aankonden […] Je ziet in klassiekers de trend dat renners wattages van zo’n 350 Watt over zes uur halen. Voorheen zag je veel meer pieken en dalen in een wedstrijd. Nu wordt er dus continu heel hard gereden’

Sebas 30 april 2019 om 16:45

Die Yates he, bijna twee grote rondes in een jaar gepakt en dat terwijl hij pas z’n eerste won dat seizoen. Heel benieuwd of hij weer zo constant is. Dat was hij namelijk zeker, hij smeet gewoon teveel met z’n benen die Giro.

jooprioolpijp 30 april 2019 om 18:40

Yates minus agressief rijden is wacht-wacht-poef. Joepie, die hadden we nog niet.

Romāns Vainšteins 30 april 2019 om 21:43

Nu Adam naar hetzelfde niveau als Simon stijgt vind ik het jammer dat ze niet allebei tegelijk in topvorm tegenover het monster van wielerstein en zijn omkadering, dus in de tour, worden gezet. Ik denk dat zij anno nu het meeste kans maken om ze te pakken.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.