Simon Yates combineert Giro en Spelen in 2020

maandag 23 december 2019 om 10:21
Simon Yates combineert Giro en Spelen in 2020

foto: Cor Vos

Simon Yates richt zich op de Giro d’Italia en de Olympische Spelen in Tokio komend seizoen. Voor de eerste keer in zijn carrière begint de Brit zijn wielerjaar in Australië met de Tour Down Under. De Tour de France, waar hij afgelopen zomer nog twee etappes won, laat hij links liggen.

“De Giro is een wedstrijd met veel charme en karakter”, zegt Yates. “De fans zijn gepassioneerd, het parcours is geweldig en de ronde zorgt altijd voor spannende en aanvallende wedstrijden en daar geniet ik wel van.” Voor de Brit wordt het zijn derde deelname op rij in de Italiaanse ronde, waar hij twee jaar geleden liefst dertien dagen in de roze trui reed. In de afgelopen editie kon hij niet aan zijn eigen verwachtingen voldoen en werd hij achtste.

“Afgelopen jaar had ik het gevoel dat ik nooit echt het niveau bereikte dat ik van mezelf verwacht had. Ik wil terugkeren naar mijn beste vorm en het opnieuw proberen. Daarom, en tevens met de Olympische Spelen zo dicht op de Tour de France, gelooft ik dat de Giro de beste manier is om de Spelen te benaderen. Het parcours is zeer traditioneel met veel kilometers tegen de klok en veel beklimmingen op grote hoogte. We zullen ons op alles moeten voorbereiden.”

Voor de eerste keer in zijn carrière vliegt hij in Australië het seizoen aan, eerst met de Tour Down Under en vervolgens met de Cadel Evans Road Race en de Herald Sun Tour. “Ik heb altijd al het Australische programma willen rijden. Natuurlijk is er meer druk in een Australische ploeg, maar ik vind het leuk om weer te koersen en ik wil het goed gaan doen. Omdat dit onze thuiswedstrijden zijn, zijn de jongens supergemotiveerd om alles te geven.”

Voorlopig programma Simon Yates in 2020
flag-au Tour Down Under (21 januari – 26 januari)
flag-au Cadel Evans Great Ocean Road Race (2 februari)
flag-au Herald Sun Tour (5 februari – 9 februari)
flag-it Giro d’Italia (9 mei – 31 mei)

Dit artikel delen:

7 Reacties

Yeez 23 december 2019 om 11:18

Zou wat zijn als hij tussen de herald sun tour en de giro niks rijdt

bilthoven 23 december 2019 om 11:33

Lijkt me een verstandige beslissing. Zijn laatste wedstrijd dit seizoen was de Classica San Sebastian (3 aug). Hij kan dus volledig uitgerust aan het nieuwe seizoen beginnen. In Australië kan hij zich dan in dienst van Impey lekker warm rijden om zich daarna in Europa verder op de Giro voor te bereiden. Ben heel benieuwd wat hij en zijn broertje na een toch wel tegenvallend seizoen in 2020 gaan laten zien.

Shinzawai 23 december 2019 om 11:36

Adam Yates reed in 2019 zijn sterkste seizoen ooit.

bilthoven 23 december 2019 om 12:44

@Shinzawai Dat klopt, maar in de Tour – dat was zijn hoofddoel – viel hij zwaar tegen.

Ribbedebie 23 december 2019 om 14:10

Edit redactie: Bedankt, is aangepast

Jan Blokland 23 december 2019 om 14:52

Ik vond ook dat het wat tegenviel met de Yates brothers. Het was niet slecht, maar ook niet supergoed. Maar goed. Meestal zie je wel een terugval na een goed jaar.
Velen verwachten dit jaar ook veel van Pocagar en Carapaz denk ik, maar het moet eerst nog maar eens gebeuren. Op deze renners wordt nu ook veel meer gelet, dus wordt het ook minder gemakkelijk om weg te rijden. Daar zijn voorbeelden genoeg van.

Panache 23 december 2019 om 15:05

Adam Yates de grote-ronderenner had een lastig seizoen. 4e in de Tour op zijn 23e, daarna niet meer in de buurt van zo’n niveau. Adam Yates de man van één week had dit jaar een superseizoen.

Simon won twee etappes in de Tour, maar reed voor de rest een tikkeltje minder dan 2018.

Het blijven onvoorspelbare broers.

Headlines

Materiaalzone

Populair