Olympische Spelen: Shanne Braspennincx uitgeschakeld in sprinttoernooi
zaterdag 7 augustus 2021 om 11:15

Olympische Spelen: Shanne Braspennincx uitgeschakeld in sprinttoernooi

Update Shanne Braspennincx is er op de Olympische Spelen van Tokio niet in geslaagd om de de halve finale van het sprinttoernooi te bereiken. Braspennincx – eerder deze week de sterkste op de keirin – moest in de kwartfinale haar meerdere erkennen in de Duitse Emma Hinze, die haar versloeg in twee heats. De vijfde plek is nu het hoogst haalbare.

Naast Hinze wisten ook Starikova (die eerder op de dag in de achtste finale nog van Braspennincx verloor), de Canadese Kelsey Mitchell en Lee Wai Sze uit Hong Kong zich te kwalificeren. De halve finales worden – net als de finale – morgen verreden.

 
3 Reacties
Sorteer op:
7 augustus 2021
edit wf: bedankt, aangepast Hinze is gewoon sneller, daar doe je niks aan maar gehoopt dat Braspenninckx iets meer zou proberen. Nu liet ze haarzelf in twee heats naar de slachtbank leiden, want je komt er niet meer over.
7 augustus 2021
Ze had zelf het initiatief moeten pakken en van kop af gaan.
7 augustus 2021
Of je gaat echt hoog in de baan zitten om snelheid te genereren of je pakt de kop, nu was het beide niet en kom je er niet overheen. Nu een week moet je toch wel weten dat je er niet meer langs komt in de bocht. Hinze is natuurlijk de favoriet maar op deze manier maak je het haar ook niet moeilijk. Maar Shanne gaat toch lekker met Olympisch goud naar huis.

Reacties zijn gesloten.