Sergio Higuita is opnieuw Colombiaans wegkampioen
Higuita zal ook dit jaar weer koersen in de Colombiaanse kampioenstrui - foto: Cor Vos (archief)
zondag 13 februari 2022 om 20:35

Sergio Higuita is opnieuw Colombiaans wegkampioen

Sergio Higuita is voor de tweede keer in zijn nog jonge carrière Colombiaans kampioen op de weg geworden. De 24-jarige renner, die vanaf dit jaar zal uitkomen voor BORA-hansgrohe, soleerde op een lastig parcours naar de titel. In 2020 was Higuita ook al de beste van zijn land.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Higuita bleek een klasse apart in de bijna 230 kilometer lange wedstrijd in Pereira, al werd hij wel geholpen door een lekke band van Esteban Chaves op een cruciaal moment. De explosieve klimmer had op de streep bijna een minuut voorsprong op zijn eerste achtervolgers. Twee jaar geleden veroverde Higuita zijn eerste wegtitel bij de profs door Egan Bernal en Daniel Felipe Martínez van de zege te houden, dit jaar was hij Yeison Rincón en Chaves de baas.

Afgelopen donderdag werden ook de Colombiaanse tijdritkampioenschappen georganiseerd. Bij de mannen kwam Daniel Felipe Martínez van INEOS Grenadiers als winnaar uit de bus. Chaves mocht toen al een zilveren medaille ophalen, Diego Camargo pakte het brons.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
13 februari 2022 20:44
Heerlijk commentaar weer. Nog geen bijnaam voor Higuita zo te horen.
    13 februari 2022 21:58
    Heerlijk inderdaad! Lijkt wel een Colombiaanse maffia serie!
    13 februari 2022 21:59
    Oh jawel.
    Vaughters bedacht hem in 2020 al met de bijnaam "Higuita Monster", omdat er achter zijn engelengezicht een echte killer schuilging.
    En Higuita heeft de bijnaam met graagte geaccepteerd en er intussen al een hele productlijn rond gemaakt:
    https://www.instagram.com/higuitamonsteroficial/
    13 februari 2022 22:19
    Zijn fanschare zijn ook "de monsters". Dan liever in de fanclub van Uran, die spreekt z'n fans aan als mijitos.

    Meer volk ginder op het parcours dan op dat regionaal veldritje hier trouwens.
13 februari 2022 23:22
Dat 'klasse apart' mag wel ietsje minder: met nog 20 km te gaan reed Esteban Chaves solo vooruit toen hij lek reed, en werd voorbijgestoken door Higuita.
    14 februari 2022 10:42
    Reed hij solo alleen? Ik kreeg de indruk via Twitter dat Higuita er op ieder moment bij heeft gezeten en ook gewoon echt een super indrukwekkende koers heeft gereden.
14 februari 2022 02:28
Het echte hoogtepunt van deze video is de man met zijn telefoon op 0:04
    14 februari 2022 12:39
    haha, en die telefoon werd dan net niet geplet door die auto.

Reacties zijn gesloten.