Sergio Henao verruilt Sky voor UAE Emirates

zaterdag 15 september 2018 om 18:47
Sergio Henao verruilt Sky voor UAE Emirates

foto: Sirotti

Sergio Henao zal na zeven seizoenen in dienst bij Sky de ploeg per 1 januari 2019 verlaten. De Colombiaans kampioen zal vanaf volgend seizoen in het shirt van UAE Emirates te bewonderen zijn. Henao heeft voor twee jaar een contract getekend bij de ploeg uit de Emiraten. Dat maakte het WorldTour-team zaterdag bekend.

Bij Sky was Henao een belangrijke knecht in de bergen voor Chris Froome. In de jongste Giro d’Italia was de Colombiaan standaard één van de laatste knechten voor de viervoudig Tour-winnaar.

Dit artikel delen:

10 Reacties

krypton 15 september 2018 om 19:12

Henao is inmiddels ook alweer bijna 31 jaar. Hij hoopt vast meer als (mede-) kopman uitgespeeld te worden bij UAE, maar er loopt daar ook veel kwaliteit rond.

Als ze eens echt op één paard willen wedden zouden ze daar Daniel Martin trouwens een boel goede knechten mee kunnen geven in de Tour met Henao, de broers Izagirre, Aru, Rui Costa en Ulissi in één team.

0
lander luypaert 15 september 2018 om 19:41

ja klopt, ik was enorme fan van lampre. nu dus van UAE ik volg ze op de voet. De broers Izagirre zijn idd naar Astana wat ik enorm spijtig vind… Als je weet dat Dennis ook op het punt stond om te komen maar naar Bahrian is vertrokken.. UAE heeft nu de man in het bestuur die tot laatste transferperiode 2017 bij Quick step de transfers deed. hij vond kleppers als De La Cruz, Mas, Gaviria, Jacobsen, kwiatkowski enz… nu zit hij bij UAE geloof me dit jaar viel het tegen nu doet hij de transfers en binne 2-3 jaar zijn ze 1 van de beste ploegen. ze kochten de Colombianen: Munoz= type lopez Henao hele goede helper en kopman eventuuel. Nu zou Molano ook nog tekenen is vergelijkbaar met Gaviria. Wetende dat ze ook de Sloveen Pogacar= klimmer gekocht hebben alle 3 -24 jaar!!!! en dan de nieuwe Dennis= Tom Bohli geloof me bij UAE gaan er nog wat renners vertrekken en ze gaan zich nog zwaar versterken :)))

0
KimJungPoels 15 september 2018 om 19:49

Matxin heeft inderdaad enorm veel zicht op talent. Maar om het echt tot wasdom te laten komen zal hij de cultuur van de ploeg Lampre/UAE toch wat aan moeten passen denk ik. Van oudsher is in de Italiaanse sport de leeftijd toch enorm belangrijk wanneer het op de hiërarchie aankomt. Vaak hebben renners daar jaren nodig voordat ze echt kansen als kopman krijgen, maar tegenwoordig hebben die gasten daardoor allemaal een flinke achterstand op hun concurrenten in mijn ogen. Ben wel heel benieuwd naar met name Pogacar en Molano!

0
lander luypaert 15 september 2018 om 20:09

KimJungPoels, klopt wel maar toch denk ik dat ze over een 2 tal jaar 1 van de betere ploegen zijn. dit jaar was echt schaamtelijk wat ze maar hebbe gewonnen…! ik kijk idd ook uit naar Pogacar en Molano maar toch ook hard naar Munoz :)

0
Scott Sunderland 15 september 2018 om 21:26

De Izagirre broertjes gaan naar Astana.

Ulissi en Costa hebben zover ik weet nog niet bijgetekend. Costa valt dusdanig tegen de laatste jaren dat ik me afvraag of die zal blijven.

0
Random wielerliefhebber. 15 september 2018 om 19:18

izagirres gaan naar astana toch

0
Scott Sunderland 15 september 2018 om 21:27

Inderdaad

0
Skedel 15 september 2018 om 20:07

Omdat ze nog niet genoeg middelmaat aan punchers/heuvelrenners hebben??

0
Scott Sunderland 15 september 2018 om 21:29

Ik weet nog steeds niet eigenlijk of Henao veel meer uit zijn carrière had kunnen halen, als hij bijvoorbeeld niet bij Sky had gereden, of dat we hem toch overschat hebben al die tijd.

0
krypton 15 september 2018 om 23:13

Ai even verkeerd met de Izagirres. Was overtuigd dat ze naar UAE gingen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone