Sep Vanmarcke: “Zesde is een eerlijke plek”

zondag 8 april 2018 om 19:55

Sep Vanmarcke besloot Parijs-Roubaix vandaag op een zesde plek. De 29-jarige Belg van EF Education First kan leven met het resultaat. “Zesde is een realistische plek. De anderen waren beter”, vertelt hij na afloop. “Ik voelde mij op zich heel goed. Maar net als in Vlaanderen liep ik in de finale op het einde van mijn krachten”, stelt hij vast.

“Met twee podiumplekken in het voorjaar mag ik niet ontevreden zijn”, kijkt hij terug. “Ik had vandaag op meer gehoopt. Ik voelde mij sterk, maar op het einde werd ik moe. Dan moet ik dit gewoon aanvaarden en tevreden mee zijn.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

20 Reacties

Ruben_ 8 april 2018 om 20:04

De Boogerd van de kasseienklassiekers. Er altijd bij maar nooit de beste

0
Domestique 8 april 2018 om 20:05

Tja Vanmarcke… Ik gun het hem wel, maar weer een voorjaar weg zonder grote zege. Gelukkig kun je in Roubaix tot diep in je dertiger jaren meestrijden voor de winst.

Benieuwd wat hij de rest van het seizoen nog voor mekaar kan krijgen, is toch echt een voorjaarsman…

0
Scibby 8 april 2018 om 20:18

@Domestique, hopelijk gaat het een deze jaren een keer alles op zijn plek vallen voor hem.

0
sooike 8 april 2018 om 20:38

Sep, je was de enige met een ploegmaat in de achtervolgende groep, maar je hebt niets ondernomen en Finney ook niet de opdracht gegeven zich uit de naad te rijden voor jou. Onbegrijpelijk dat je met een zesde plaats tevreden bent, terwijl er misschien wel een podiumplek had ingezeten. Maar helaas, het was weer net-niet, l’histoire se répète!

0
Samlambeej 8 april 2018 om 20:39

Dat sprintje van die 3 om de 4de plek is toch om u kapot te schamen, na veels te laat wakker geschoten te zijn. Als Van Avermaet zijnde geen prijs kunt pakken dit voorjaar dan sleur je toch op de kop. Dat zou hem sieren, maarnee..

0
VerstandOpNul 8 april 2018 om 20:45

Roemloze aankomst van die drie Vlamingen.. En door hun totale gebrek aan aanvalslust toch al met al een redelijk tamme koers..

0
Domestique 8 april 2018 om 20:49

Mannen reden à bloc hoor… Terpstra blijkbaar aangegaan net nadat Stuyven het probeerde en Van Avermaet reageerde. Logischerwijs is het dan aan Vanmarcke om op Niki te reageren, maar dat ging niet meer… Met cojones heeft dat weinig te zien, met niks meer in de tank hebben des te meer…

0
RRobson 8 april 2018 om 21:00

@verstandopnul: net voor Sagan ging, heeft Van Avermaet aangevallen maar raakte hij niet echt weg. Even later is Stuyven in de reactie gegaan met Van Aert, zijn net niet bij Sagan geraakt. En Vanmarcke geeft zelf aan dat hij niet beter kon. Gebrek aan aanvalslust lijkt me dus wat overdreven.

0
Timocycling 8 april 2018 om 21:14

Ik snap totaal niet waarom hij Phinney niet op kop zette in dat groepje. Laat die zich leeg rijden en je bent binnen 30 seconden van Sagan. Laffe koers van de Belgen helaas.

0
Thijs E 8 april 2018 om 21:15

Eerlijk antwoord, er zijn er 5 beter. Zijn ribben waren niet 100%, maar het is toch weer een voorjaar waar het er niet uitkomt.

Opvallende tekst: “(banden) op dat vlak hebben we goe materiaal”
Kennelijk is het op andere vlakken niet goed.

0
Scott Sunderland 8 april 2018 om 21:37

Wie zou het deze jongen niet een keer gunnen. Als hij ooit nog een klassieker wint dan vermoedelijk PR. Maar het zou niemand toch verbazen als hij nog zeven keer vijfde wordt ofzo.

0
yo-eddy 8 april 2018 om 21:49

Mooi, al die reacties vanaf de bank met een zak chips …. “waarom rijdt ie niet harder” “als Phinney door rijdt zijn ze zo binnen 30sec van Sagan” “waarom sleurt Greg niet op kop”…… serieus? Die gasten zaten gewoon allemaal ram kapot, alleen Niki had nog benen over maar wanneer hij op kop reed kon de rest maximaal volgen, het feit dat Niki op het laatst “gewoon” weg rijdt zeg genoeg.

0
Chaba 8 april 2018 om 22:31

Eerlijk antwoord. Duidelijk niet de benen na de eerste demarrage van Terpstra. Hij kwam als enige op een gaatje en kon net aan weer aanhaken. Dan kan je gewoon niet beter en is een 6de plek alles wat erin zit.

0
Jandepandaman 8 april 2018 om 22:38

Bij Vanmarcke zat dit jaar echt niet de motivatie zoals ik dat eerder wel eens gezien heb bij hem.
Weinig van voren zien stoempen op zijn bekende manier en telkens bij het eindsprintje van zijn groep laat hij het in de laatste 50m lopen zodat hij alsnog enkele plaatsen wegzakt. Snap niet dat hij niet liever 4e wordt dan 6e. Alleen al in ploeg belang mbt de puntjes zou ik al even door sprinten tot op de lijn.

0
t731 8 april 2018 om 22:54

@jandepanman, inderdaad, dat valt me ook op dit jaar. In zijn tijd bij TLJ was hij altijd extreem gedreven, omtgoocheld ook als hem weer eens pech ten deel viel of als hij net een sprint verloor. Het lijkt wel alsof hij dit jaar een tikje minder is, maar het lijkt dit jaar vooral erop dat hij de bezieling kwijt is, het geloof dat hij de beste in koers kan zijn.

0
Romāns Vainšteins 8 april 2018 om 23:37

Vanmarcke zag er baggerslecht uit aan het einde, dat ie niet gelost heeft is een wonder.

0
sooike 9 april 2018 om 00:04

@yo-eddy
Heb je bij me binnen gekeken? Ik zat inderdaad op de bank met een biertje en een familiezak paprika chips. En mijn vrouw zat met een vriendin in de sauna…heerlijk die stilte om me heen !

0
Domestique 9 april 2018 om 00:36

@yo-eddy: hear hear! Als zo’n Phinney nog de brandstof in de tank heeft, is dat echt niet uit ‘lafheid’ dat hij dat gat niet dicht. Vanuit de zetel lijkt het inderdaad soms zo simpel, maar de benen moeten nog mee willen natuurlijk…

0
Jean Dumas 9 april 2018 om 08:59

Sep kan alleen maar winnen als hij onderdeel is van een collectief, maar kiest steeds voor het kopmanschap bij ploegen die niet tot de elite van het Vlaamse werk behoren. Hij past mijns inziens prima bij een Trek of zelfs Bora, omdat die een andere kopman met een sprint kunnen uitspelen.

0
Djoop 10 april 2018 om 18:00

Niet echt explosief hè. Maar wel zeer constant. Hij zit er altijd bij. Dus als die gewoon een keer een extra goed jaar heeft, zoals den Greg vorig jaar of Terpstra dit jaar, dan kan ie nog eerlijkere resultaten neerzetten.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone