Sep Vanmarcke hoopt op slecht weer in de Omloop: “Hoe sneller de koers openbreekt”

vrijdag 24 februari 2017 om 08:37
Sep Vanmarcke hoopt op slecht weer in de Omloop: “Hoe sneller de koers openbreekt”

Foto: Slipstream Sports

Van Sep Vanmarcke mag het zaterdag stormen in Omloop Het Nieuwsblad. “Ik ben iemand die beter wordt naarmate het weer slechter wordt”, zegt hij in gesprek met Het Nieuwsblad. “Hoe slechter het weer, hoe sneller de koers openbreekt. De vermoeidheid speelt dan ook een grotere rol. Kortom, het wordt er dan alleen maar selectiever op.”

Na een jaar afwezigheid rijdt Vanmarcke weer het Vlaamse openingsweekend. Vorig jaar bleef hij thuis om zijn vormpiek uit te stellen. “Ik ben er dit jaar opnieuw bij, nadat ik vorig jaar bewust de Belgische openingsklassieker links liet liggen. In 2015 had ik me voorgenomen grote koersen te winnen en was ik eigenlijk veel te vroeg in vorm, zodat ik niet echt op het voorplan kwam tijdens de ‘monumenten'”, noteerde Het Laatste Nieuws. “Dat wou ik in 2016 niet tegenkomen. Vandaar. Nu kies ik ervoor om de Omloop weer te rijden. Ook al omdat ik nu voor een nieuwe ploeg rijd en ik vind het belangrijk dat iedereen goed op elkaar ingesteld geraakt.”

De 29-jarige renner maakte deze winter de overstap naar Cannondale-Drapac. “De sfeer in de ploeg zit heel goed. Iedereen is gefocust op zijn ding. Er zijn ervaren en nieuwe jongens en die brengen heel veel motivatie. Woensdag heb ik nog pittig getraind, waardoor ik gisteren (donderdag, red.) wat vermoeid was. Ik had dus niet het beste gevoel, maar het belangrijkste is dat ik zaterdag in orde ben. Ik ben zo klaar als ik wou zijn en ik denk dat ik goed genoeg ben om de finale mee te kleuren. Of dat volstaat om te winnen, zullen we moeten zien.”

“Mijn voorbereiding is hetzelfde als vorig jaar. Normaal gezien zal ik dit weekend nog niet in topvorm zijn. Het is de bedoeling om te pieken in de Ronde en Roubaix. Dat is nog enkele weken. Tegen dan zal ik wel in orde zijn”, aldus Vanmarcke tegen Sporza.

Dit artikel delen:

10 Reacties

tylerhamilton 24 februari 2017 om 08:46

Ah, de Tim Wellens van de kasseien dus.
Hij zal vastwel vooraan meedoen maar winnen zie ik hem eerlijk gezegd niet doen, ondanks dat Planckaert vind dat er niemand sneller over kasseien fietst dan Vanmarcke.

0
ah-ja 24 februari 2017 om 09:07

Het wordt echter best lekker weertje om en rond Gent morgen..

0
jvh93 24 februari 2017 om 09:38

Ik ben enorm benieuwd naar de “nieuwe” cannondale ploeg in de klassiekers. Ze hebben van Vanmarcke, Langeveld, van Baarle, van Asbroeck maar bijvoorbeeld ook Phinney een sterk blok voor de klassiekers hoor

0
Chaba 24 februari 2017 om 09:46

De weersverwachting ziet er redelijk goed uit voor zaterdag en zondag dus helaas voor Vanmarcke.

0
Explorer 24 februari 2017 om 10:04

Cannondale is een redelijk team. Langeveld heeft de afgelopen jaren geen uitslag meer gereden en van asbroeck is nou niet de finale renner. Ik schat lotto soudal en Quickstep en hoger in. Katusha ook een heerlijk team. Trek niet te vergeten! Maar goed we gaan het zien.

0
Explorer 24 februari 2017 om 10:06

Ow ja schrijf kristoff maar op.

0
Bertvd 24 februari 2017 om 10:11

het blijft droog morgen. Met een gezond briesje

0
Geraint 24 februari 2017 om 11:41

Ok, ze geven weinig tot geen regen. Maar er staat daar wel een mooie 4 te prijken bij de windkracht. Reken maar dat alleen de sterken overblijven en dat het geen spurt wordt met 30 man.

0
HoofdIsVrij 24 februari 2017 om 12:18

@Geraint
Daar hou ik je aan ;-)

0
BonenInBlik 24 februari 2017 om 12:27

Reken ook maar op Brian in de ontsnapping

0

Headlines

Populair

Materiaalzone