Selectie UAE Emirates compleet na aantrekken Zwitser Joel Suter

vrijdag 31 december 2021 om 11:48
Selectie UAE Emirates compleet na aantrekken Zwitser Joel Suter

foto: Cor Vos

Joel Suter mag zich gaan opmaken voor een avontuur op WorldTour-niveau. De 23-jarige Zwitser is de laatste aanwinst van UAE Emirates voor het nieuwe wielerseizoen. Suter verlaat na twee seizoenen het Belgische Bingoal Pauwels Sauces WB.

De uit Frutigen afkomstige Suter is vanzelfsprekend erg blij met zijn nieuwe ploeg. “Het was echt een droom om deze stap te zetten en het is nu uitgekomen. Ik ben dolgelukkig en klaar om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen. Ik zal volgende week aansluiten bij de ploeg, voor het eerste trainingskamp van het jaar in Alicante. Ik heb daar nu al zin in!”

Ook Joxean ‘Matxin’ Fernández, ploegmanager bij UAE Emirates, is blij met zijn laatste versterking richting 2022. “Joel is een bewezen teamspeler die de kopmannen op belangrijke momenten kan ondersteunen. Hij is sterk op het vlakke, heeft een goede tijdrit in de benen en heeft ook al laten zien dat hij kan presteren in het middengebergte. Joel is bovendien nog een jonge renner, maar heeft tegelijkertijd al een paar jaar ervaring op profniveau. Ik denk dat hij heel erg goed bij ons past.”

Selectie van dertig renners 
Suter reed het afgelopen seizoen meerdere voorjaarsklassiekers en de rondes- van Romandië en Zwitserland voor Bingoal Pauwels Sauces WB. In de Ronde van Zwitserland werd hij vierde in de rit naar Gstaad. Suter finishte ook als vijfde op het Zwitsers wegkampioenschap en werd niet onverdienstelijk negentiende in de Ronde van Turkije.

Suter is na Pascal Ackermann, João Almeida, George Bennett, Alexys Brunel, Felix Groß, Álvaro José Hodeg en Marc Soler de achtste aanwinst van UAE Emirates voor het wielerseizoen 2022. De succesvolle formatie uit het Midden-Oosten begint straks met dertig renners aan het nieuwe wielerjaar.

Dit artikel delen:

12 Reacties

Gangmaker 31 december 2021 om 11:57

Dan komt er ook weer een plaatje vrij bij Bingoal – WB of stond die er voor 2022 niet op de rennerslijst ?

0
Maillot à Pois 31 december 2021 om 12:00

Volgens mij wilde Bingoal hem geen nieuw contract. Zal Süter nu wel blij om zijn

0
Verweggistan 31 december 2021 om 12:03

Was inderdaad al een tijdje bekend dat hij niet bij WB zou blijven. Of hij zelf weg wilde of dat zijn contract niet werd verlengd weet ik niet. Was wel een van hun betere renners, dus vond het al apart dat hij wegging en nog geen nieuwe ploeg had. Maar nu dus onderdak en zelfs een niveau hoger.

0
Scott Sunderland 31 december 2021 om 14:38

Lijkt me sterk dat ze hem een onvoldoende gaven bij Bingoal, maar dat UAE hem dan wel wil. Je wordt niet goed genoeg bevonden om bij NAC te spelen, maar krijgt vervolgens een contract bij Ajax ofzo. Logischer is het dan dat hij zelf niet wilde blijven.

0
Maillot à Pois 31 december 2021 om 16:27

@Scott
Toch is het zo, artikeltje van vorige maand:
https://www.cyclismactu.net/news-route-joel-suter-je-suis-actuellement-a-recherche-d-une-equipe-107295.html

0
Landeirovic 31 december 2021 om 12:10

Ik vind het een verrassende transfer. Ik had gedacht dat ze nog een renner zouden aantrekken voor de klassiekers. 1 die goed op de kasseien kan rijden. Suter blinkt niet echt uit in een onderdeel. Benieuwd naar zijn progressie.

0
trend 31 december 2021 om 13:28

Waarom worden dit soort ploegen als VAE en Bahrein toegelaten? UCI zou de regel moeten stellen dat een team alleen door bedrijven gefinancierd mag worden en niet door (schurken) landen. Zou wat zijn als bijvoorbeeld Ajax tegen de nationale ploeg van Frankrijk moest spelen? Oneerlijke concurrentie, verpest de wielersport en moreel bedenkelijk.

0
Verweggistan 31 december 2021 om 13:33

Want voetbalploegen worden niet door landen gesponsord? Qatar airways, Fly Emirates, Visit Rwanda.
En je vergelijking gaat mank, want het zijn geen nationale ploegen van Bahrain en Uae.

0
5211 31 december 2021 om 15:12

Voetbalploegen worden indirect enorm door de staat gesponsord. Neem de laatste20 jaar in Spanje.
Banken die enorme leningen gaven aan oa Real en Barca. Iets wat in een gezond stelsel niet kon gezien de economische situatie. De banken kwamen in problemen maar kregen uiteraard EU steun waar Rutte uiteindelijk altijd ja zei in Brussel.
Normaliter had men moeten saneren, die banken dus en daarom ook de bedrijven waar de leningen uit staan dus ook voetbalclubs juist om versneld af te lossen wat in feite nodig was omdat de clubs al opgerekte condities en bedragen hadden gekregen.

Mbt het wielrennen speelt dit niet behalve uiteraard dat UAE en Bahrein inderdaad middels soort verkapte staatssteun zijn gefinancieerd.
Mogelijk te zien als ongelijke kansen maar anderzijds heeft het totale wielrennen deze ploegen nodig. Alleen een Ineos met diepe zakken is funest.

0
Murcia 31 december 2021 om 13:41

Een beetje onder de radar gebleven maar ik vind het wel mooi dat UAE verder kijkt dan haar neus lang is, de grootste kwaliteit van Suter lijkt te zijn dat hij behoorlijk allround is en als je 23 bent zit er nog wel rek op. De ploeg lijkt in de klassiekers wel wat te hebben ingeleverd maar voor het ronde werk en de sprintkoersen is er veel kwaliteit bij gekomen. Ik hoop zelf dat jongens als Covi, McNulty en FFB kunnen doorgroeien.

0
Landeirovic 31 december 2021 om 13:51

Heey Murcia, daar heb je helemaal gelijk in! Met Brunel en Suter hebben ze 2 renners die inderdaad onder de radar bleven. Brunel zou in de klassiekers zijn kans krijgen. Waar ze inderdaad kwaliteit hebben verloren. Uit goede bron weet ik dat in 2023 hun versterkingen daarop zullen gericht zijn. Volgend jaar zal Covi, Brunel, Hirschi, Rui Oliveira, Bjerg, Trentin vooral de klassiekers rijden met daarbij Gaviria/Ackermann.

Voor de renners waarbij ook ik inderdaad de nodige stappen verwacht is: Ayuso, FFB, Covi, Mcnulty, Grosh, Brunel, Bjerg, Rui Oliveira. Ontzettend veel talent! Ook Almeida wil ik graag nog meer als winnaar zien.

Prettige nieuwjaar alvast! En dat je nodige wensen in vervulling mogen komen!

0
Murcia 31 december 2021 om 13:58

@Landeirovic
Voor jou natuurlijk ook de beste wensen voor 2022 en een fijne jaarwisseling! Ik zie bij UAE een duidelijke focus om meer te winnen vandaar ook de extra sprinters en ik hoop dat ze de ruimte blijven geven aan ook dit soort jongens om zich te ontplooien. Toppers halen is goed maar toppers zelf ontwikkelen is nog beter. Zie inderdaad ook uit naar Ayuso en diens stappen in het rondewerk.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone