Selectie juniorenploeg TalentNED telt in 2022 zes rensters

dinsdag 6 april 2021 om 13:07
Selectie juniorenploeg TalentNED telt in 2022 zes rensters

Roxane Knetemann en Stefan van Klink - foto: TalentNED

Het was al even bekend dat TalentNED, de opleidingsformatie van Gerard Kemkers, van plan is om in 2022 een wielerploeg voor Nederlandse junioren-vrouwen in het wedstrijdpeloton te laten rijden. Nu heeft de ploeg ook zijn selectie voor komend seizoen gepresenteerd.

TalentNED verwelkomt voor komend seizoen een zestal talentvolle wielrensters. Het gaat om rensters uit het bouwjaar 2005 die volgend seizoen door het leven gaan als eerstejaars junioren. De talenten zijn Zoë van Velzen, Elise Timmerman, Anouk Bijl, Loes Nomden, Fien Winters en Julia Lindhout.

“We hebben een aantal zeer talentvolle en ambitieuze rensters gevonden die ervan dromen om profwielrenster te worden”, legt Roxane Knetemann, die is aangetrokken als ploegleidster en pedagoge, uit in een persbericht. “Daarnaast is het een sterke groep met rensters die al hele mooie resultaten hebben gereden.”

Lees ook: TalentNED stapt in vrouwenwielrennen: “Veel te winnen in opleiding”

Knetemann: “We hebben goede gesprekken met de rensters gevoerd. Het is geweldig om hun drive te proeven om te slagen als renster. We kunnen niet wachten om te beginnen!” WielerFlits sprak eerder al met trainer Stefan van Klink over de ambities van de op te richten ploeg.

Dit artikel delen:

5 Reacties

VespavanBern 6 april 2021 om 13:59

Ben benieuwd wanneer ze is stoppen met renners/rensters die amper nieuweling af zijn zo op te hemelen en doen alsof ze al halve profs zijn. Dit maakt de jeugd alleen maar kapot en heeft ook gewoon geen enkele zin.

Jan 6 april 2021 om 15:10

Lees nog eens goed Vespa
Dit soort initiatieven zijn broodnodig in de wielersport

VespavanBern 6 april 2021 om 16:59

Dit soort initiatieven zijn juist de dingen die de stroom van jonge renners in Nederland de komende jaren gaat verpesten. Ik weet dat lang niet iedereen op de hoogte is wat er in het wielrennen buiten de wt gebeurt, dus ik zal een paar kwalijke zaken geven die in het nationale U17,U19 peloton aan de gang zijn:
1. Wedstrijden verdwijnen. Door een gebrek aan geld en/of politie inzet verdwijnen er super veel wedstrijden voor deze categorieen. Wie serieuze wedstrijden wilt rijden heeft naast de 2/3 topcompetitie wedstrijden (en die is ook alleen maar voor U19) in Nederland niks te zoeken. Wie zich wilt door ontwikkelen, moet dus het buitenland opzoeken. Er zijn alleen te weinig clubs die dit kunnen bieden. Je hebt WVV als absolute topteam, en dan heb je nog een handjevol clubs die ook mooie programma's rijden. Jonge renner in Dongen en Volharding in Nieuwegein zijn goede voorbeelden. Als je niet bij een vereniging zit die een uitgebreid internationaal programma kan bieden, kun je het wel schudden. En met dit soort opleidingsploegen zorg je er alleen maar voor dat de beste renners bij elkaar komen te zitten, waardoor alleen die ploegen in het buitenland een vuist kunnen maken. Hierdoor raken kleinere clubs op de achtergrond.
2. Renners worden door opleidingsteams uitgemergeld. Renners moeten zich wekelijks wegen, en krijgen als ze niet het juiste gewicht hebben op hun kop van de trainer. Die gasten zijn dan soms nog niet eens 18. Daar komt dan vaak ook nog een overvol trainingsschema bij. Allemaal met de gedachte nu te moeten scoren en die ene junioren klassieker te winnen, terwijl die talenten allemaal opgerookt worden en bij de beloftes geen vuist meer kunnen maken.

Al met al is het dus helemaal niet zo'n goede ontwikkeling dat er zo'n opleidingsteam komt. Het laatste wat het doet is de doorstroom van jonge talenten bevorderen.

platteprijs 6 april 2021 om 18:56

@Vespa. Dank voor deze info. Alleen jammer van dit intrieste beeld. Doet de KNWU hier nog iets aan?

storm-biker 6 april 2021 om 16:01

@Jan Want? Broodnodig is vooral dat de vijver vergroot wordt, m.a.w. dat er er meer meisjes gaan wielrennen. Dan komen de talenten ook wel aan de top.
Door 6 betere rensters weghalen te halen bij hun clubs ontstaan daar gaten, valt de drive bij (op dat moment mindere) ploeggenoten en begeleiding weg en krijg je uitstroom. Daar zitten ook talentjes bij die pas later tot bloei zouden komen, maar nu de sport al verlaten voordat ze dit hebben kunnen laten zien.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair