Sebastian Langeveld: “Sterkste man in koers heeft gewonnen”

maandag 8 april 2019 om 08:56

Sebastian Langeveld speelde zondag een belangrijke rol in de overwinning van ploeggenoot Alberto Bettiol. Toen de Italiaan voorop reed, stopte Langeveld meermaals af voorop het peloton en reageerde hij op diverse aanvallen vanuit de achtervolgers. “Hij rijdt iedereen uit zijn wiel. Ik denk dat de sterkste man in koers vandaag gewonnen heeft”, was zijn reactie na afloop tegenover WielerFlits.

Van tevoren werd Bettiol niet als favoriet bestempeld. “Een beetje vreemd dat hij niet tot de favorieten behoorde. Hij zat in de E3 goed mee en is een enorm talent”, looft Langeveld zijn ploeggenoot bij EF Education First. Over zijn eigen koers was hij ook tevreden. “Op geen enkele helling niet bij de eerste twintig gezeten. Dit belooft wat voor Roubaix”, blikt hij vooruit op zijn favoriete koers.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

9 Reacties

TomDJ 8 april 2019 om 10:18

Van Marcke lange tijd vooruit, daarna het gat tot de koplopers kort gehouden.
Langeveld en Bettiol constant bij de eersten van het peloton.
Niemand kon Bettiol volgen, en de groep kon hem niet terughalen.
Ja, dan hoor de bij de ploegen die de koers gemaakt heeft.
En dan was Bettiol inderdaad de sterkste.
Top afstoppings-werk van Langeveld overigens.

ikbenprocycling 8 april 2019 om 10:33

Dik compliment voor Seb ! Zeer sterke ploegmaat van Bettiol geweest, zoals het in deze ultieme finale betaamde.

Ik had (bijna maniakaal) gehoopt op ontknoping van deze RVV zonder nummertje, en beslissing pas in de finishstraat, en daar zag het tot -10 nog naar uit. Maar toen begon zelfs de Cauwere uitdrukkelijk de koers als gelopen te benoemen. Met slechts 20 seconden te dichten. Als het ware voor het zingen de kerk uit (om in de sfeer vd Hoogmis te blijven). Wuyts leek nog wel de optie van gat dichten open te houden.

Maar de groep kleppers verkoos, na korte onderlinge meting, op raceafstand ca. -10km opzichtig berustend voor ‘warming down’, tot mijn serieuze verbijstering. Natuurlijk is dat alles met wielerlogica verklaarbaar, maar het hoort gewoon niet, zeker niet in DE klassieker van het jaar (ja ik sla het hoger dan PR).

Laatste keer dat ik de volle 270 km koers heb gekeken met risico van dit soort anti-climax. Dit was ook wat mij betreft ook niet 1-op-1 te vergelijken met de recente finales en laatste overmachtwins van Sagan, Gilbert en Terpstra.
In ieder geval stemde me positief dat ze favoriet Jungels niet zijn nummertje lieten doen, en DCQ ook niet wederom.

Matje van de Poel was supersterk en van hem weet je zeker dat hij geen cadeautjes geeft. Net als zijn pa een ‘gagneur’. Die gaat zijn RVV-titels nog pakken. Gisteren was dit zijn max, en een geweldige was het.
Terpstra ? Die had zich deze editie waarschijnlijk ook, net als de anderen te trots om te verliezen, overgegeven in die toppers-volggroep, maar dat zullen we nooit weten. Jammer dat hij niet met een vengeance verschijnt in PR
(Ik speel in geen enkel poultje en heb geen belangen)

Sunrider 8 april 2019 om 11:44

De ploeg reed heel sterk onder leiding van Langeveld en Bettiol kon afwachten met Van Marcke lange tijd vooruit, (die heeft velen zand in de ogen gestrooid). Verdiende winnaar maar de sterkste renner was van de Poel die helaas veel krachten moest verspillen na die macabere valpartij.

Hensie 8 april 2019 om 12:26

Huh? Ik dacht dat Bettiol gewonnen had en niet Van der Poel.

Beekman 8 april 2019 om 12:34

@Hensie, is de winnaar in jouw ogen dan automatisch de sterkste?

Brabander 8 april 2019 om 13:10

Het is wel een erg subjectief begrip natuurlijk. Net als ‘de snelste sprint gereden’ of ‘intrinsiek de sterkste’. Je hebt er niet heel veel aan. Het draait toch om winnen mijns inziens

Lalsacien 8 april 2019 om 13:30

Bij wielrennen heb je te maken met veel verschillende omstandigheden. Daardoor wint vaak niet de sterkste en dat maakt het aantrekkelijk.

jan jansen 8 april 2019 om 17:23

Man met meeste geluk heeft gewonnen.

Domestique 8 april 2019 om 20:08

Het geluk om de benen te hebben om alles en iedereen uit het wiel te kletsen op de Kwaremont? :p

Headlines

Materiaalzone

Populair