Scheldeprijs: BORA-hansgrohe met Ackermann, UAE Emirates rond Kristoff
Pascal Ackermann - foto: Cor Vos
dinsdag 6 april 2021 om 11:20

Scheldeprijs: BORA-hansgrohe met Ackermann, UAE Emirates rond Kristoff

De selecties voor de Scheldeprijs blijven binnendruppelen. BORA-hansgrohe rekent woensdag op de snelle benen van Pascal Ackermann, Alexander Kristoff (winnaar in 2015) is de vooruitgeschoven pion bij UAE Emirates.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

De snelle Ackermann werd in 2018 al eens tweede in de Scheldeprijs, achter Fabio Jakobsen. Vorig jaar werd de Duitser dan weer gedeclasseerd vanwege het afwijken van zijn lijn met een val van August Jensen als gevolg. De 27-jarige Ackermann kan woensdag sportieve revanche nemen, al wist hij dit seizoen nog niet te winnen in het tenue van BORA-hansgrohe.

Ackermann is overigens niet de enige rappe man binnen de selectie van BORA-hansgrohe. De Duitse WorldTour-formatie kan in een sprint eventueel ook nog rekenen op Martin Laas. Mocht de 109e editie van de Scheldeprijs door de weersomstandigheden uitdraaien op een waar slagveld, dan is het wellicht uitkijken naar Nils Politt.

UAE Emirates rekent in de vlakke eendagskoers op Alexander Kristoff, die in 2015 nog naar de zege wist te sprinten in Schoten. De sterke Noor werd in aanloop naar de Scheldeprijs nog zesde in Dwars door Vlaanderen en achttiende in de Ronde van Vlaanderen. Renners als Ryan Gibbons en Maximiliano Richeze kunnen hem naar een mogelijke zege piloteren.

Selectie flag-de BORA-hansgrohe voor Scheldeprijs (7 april)
flag-de Pascal Ackermann
flag-de Marcus Burghardt
flag-ee Martin Laas
flag-de Nils Politt
flag-de Andreas Schillinger
flag-de Michael Schwarzmann
flag-de Rüdiger Selig

Selectie flag-ae UAE Emirates voor Scheldeprijs (7 april)
flag-no Sven Erik Bystrøm
flag-za Ryan Gibbons
flag-no Alexander Kristoff
flag-no Vegard Stake Laengen
flag-pt Ivo Oliveira
flag-pt Rui Oliveira
flag-ar Maximiliano Richeze

 
3 Reacties
Sorteer op:
6 april 2021 12:18
Benieuwd wat de motivatie nog is bij bv. Kristoff. Anders had je nu nog Roubaix en moest je je blijven verzorgen maar voor de Scheldeprijs lijkt het me moeilijk om je nog op te laden.
6 april 2021 14:48
Als het door het weer een zware koers is, dan maakt hij zeker kans. Daarbij presteert hij in Roubaix nooit goed en juist renners die in Roubaix meedoen sprinten vaak nooit mee in de Scheldeprijs. EF gaat ook al niet door, dus ik denk juist dat Alexander gemotiveerder is dan ooit voor de Scheldeprijs.

Reacties zijn gesloten.