Schaduwfavoriet Zakarin: “Ik heb me specifiek voorbereid op de Giro”

zaterdag 11 mei 2019 om 09:36
Schaduwfavoriet Zakarin: “Ik heb me specifiek voorbereid op de Giro”

foto: Cor Vos

Er al veel gezegd en geschreven over de kansen van Tom Dumoulin, Primož Roglič en Simon Yates in de Giro d’Italia, maar vrijwel niemand heeft het over Ilnur Zakarin. En dat terwijl de Rus twee jaar geleden nog vijfde werd. “Ik heb me specifiek voorbereid op deze wedstrijd”, zo vertelt de ronderenner.

Zakarin finishte in 2017 slechts op twee minuten van eindwinnaar Dumoulin. Hij wist in datzelfde jaar zelfs het podium te halen in de Vuelta a España. Sindsdien heeft de Russische klimmer echter moeite om te bevestigen, al reed hij vorig jaar wel naar een top 10-notering in de Tour de France.

Dit seizoen blijven de resultaten eveneens uit, al kende hij in aanloop naar de Giro wel een goede Ronde van Romandië. De kopman van Katusha-Alpecin werd uiteindelijk achtste in de Zwitserse rittenkoers. Toch begint Zakarin met vertrouwen aan de eerste grote ronde van het jaar.

Zwaarder parcours 
“De Giro is echt een hoofddoel”, aldus Zakarin. “Ik heb me speciaal voorbereid op deze wedstrijd. Ik heb lange trainingsritten afgewerkt met de Giro in het achterhoofd. Het is een mooi parcours. Het ziet er zwaarder uit dan normaal, met drie tijdritten en zes bergetappes.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

HSV 11 mei 2019 om 10:01

Toch moeten we Nibali niet afschrijven. Is mijn Dark Horse.

Arry1337 11 mei 2019 om 10:18

Samenvatting : ‘we hebben nog niks over zakarin gezegd’
Inleiding bericht : ‘de afgelopen resultaten van zakarin’
Uiteindelijke bericht : ‘ik heb veel gefietst’
Nieuwswaarde : niks

mus van de maasstad 11 mei 2019 om 10:45

Lekker je eigen website maken

josi 11 mei 2019 om 10:31

Tjonge, hij heeft zich specifiek voorbereid op de Giro, benieuwd of de andere klassementsrenners daar ook aan gedacht hebben.

Scott Sunderland 11 mei 2019 om 11:38

De kans dat hij de Giro wint lijkt me toch wel minimaal. Ik zie hem echt niet als een serieuze kanshebber. Maar wie weet wordt hij vijfde ofzo.

Thijs E 11 mei 2019 om 12:30

Hij is een top-10 kandidaat, maar voor mij zit hij in het clubje Gesink-Kelderman-Porte: de harde vallers

BenderBeach 11 mei 2019 om 12:33

Waarom zou je alleen van iets een doel maken als je kans hebt om te winnen? We zijn in NL behoorlijk verwend met tal van Top-10 plaatsen, zo erg dat sommige de waarde daarvan niet meer inzien.

Als Zakarin Top 10 of zelfs Top 5 rijdt dan is die specifieke voorbereiding meer dan gerechtvaardigt en heeft hij het prima gedaan.

west 11 mei 2019 om 14:57

“Schaduwfavoriet” is wel aan de genereuze kant…

Headlines

Materiaalzone

Populair