Schachmann: “Ik maakte een foutje op de laatste gravelstrook”

zondag 2 augustus 2020 om 09:15
Schachmann: “Ik maakte een foutje op de laatste gravelstrook”

foto: Cor Vos (archief)

Maximilian Schachmann was een van de smaakmakers van de veertiende editie van Strade Bianche. De Duitse kampioen van BORA-hansgrohe zag Wout van Aert naar de zege soleren, maar finishte na een zeer aanvallende wedstrijd als derde in Siena.

De meest recente winnaar van Parijs-Nice probeerde in de finale nog naar de eenzame Van Aert te rijden, maar de renner van Jumbo-Visma bleek sterk genoeg om Schachmann en Davide Formolo van zich af te houden. In de sprint voor de tweede plaats moest de Duitser zijn meerdere erkennen in Formolo.

“Het was echt een hele zware dag. Het was erg belangrijk om goed met de hitte om te gaan. Ik focuste me vooral op hydrateren en probeerde zo min mogelijk energie te verspillen op de eerste gravelstroken. Ik zag toen al dat alle renners ontzettend moe waren. Ik voelde me nog goed en besloot dan ook aan te vallen in de finale.”

Minder risico’s
Zo voerde Schachmann de forcing op de cruciale gravelstrook van Monte Sante Marie, maar de 26-jarige coureur liep wellicht iets te hard van stapel. “Ik ging twee keer bijna onderuit, aangezien we door al het stof bijna niks konden zien. Ik besloot dan ook wat minder risico te nemen op de laatste gravelstrook, wat toch wel een inschattingsfout was.”

Van Aert nam in aanloop naar Le Tolfe meer risico’s, begon als eerste aan het steile klimmetje en reed vervolgens op indrukwekkende wijze een mooie voorsprong bijeen. Schachmann: “Ik probeerde nog de oversteek te maken, maar dan zou ik geen energie meer hebben gehad voor die laatste kilometer en de eindsprint. We kunnen echter wel spreken van een goede tweede seizoensstart.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Wheely 2 augustus 2020 om 09:53

Deze man hoeft zichzelf niets te verwijten, heeft een prima koers gereden. Op het eind waren de verhoudingen duidelijk en is hij geëindigd op een prachtige derde plek. Bevestigd zichzelf nogmaals als een keigoed heuvelspecialist na podium LBL en top 5 WP en Amstel vorig seizoen.

fringale 2 augustus 2020 om 10:20

+1

Romāns Vainšteins 2 augustus 2020 om 10:55

Hij is een berekende coureur, opletten met die gast. Ex ploegmaat Formolo vertrouwde hem sowieso voor geen meter en dat kostte ze wat momentum in de ‘jacht’

Toen hij met v Aert op pad was zag ik hem het wel redden tot Siena en daar de punch winnen eigenlijk.

Spake Breekerd 2 augustus 2020 om 11:26

Dacht ook dat hij de beste papieren had. Iedereen zat echt kapot, vanaf de bank is dat toch moeilijker aan te voelen dan gedacht, zeker bij een koers met zo’n eigen karakter.

ti-raleigh 2 augustus 2020 om 13:11

Als ie de oversteek maakt wordt ie op z’n minst ook tweede. Vreemde logica om het niet te proberen.

S. Morgenstern 2 augustus 2020 om 13:20

Formolo blijf in zijn wiel plakken op dat stuk, dus dan was hij ook maximaal derde geweest.

ti-raleigh 2 augustus 2020 om 13:50

Hij heeft het over ik en niet we. Zo lees ik het althans. Tuurlijk, als hij het gat dicht rijdt met Formolo in zijn wiel…….

Theo Boerboom 2 augustus 2020 om 22:26

van Aert was in mijn ogen de sterkste coureur. Hij had bovendien alleen het lef en zelfvertrouwen op die laatste aanval. Formolo en Schachmann twijfelden beiden aan hun eigeninitiatief. Een volverdiende winst en respect voor alle 3…ze hebben samen immers de wedstrijd zeer spannend gemaakt.

Headlines

Materiaalzone

Populair