Schaal Sels Merksem afgelast vanwege oplopende coronacijfers

donderdag 22 juli 2021 om 18:37
Schaal Sels Merksem afgelast vanwege oplopende coronacijfers

foto: Cor Vos

De Schaal Sels Merksem is afgelast vanwege de oplopende coronacijfers. De organisatie kan de gezondheid en de veiligheid van medewerkers, renners, ordediensten en bezoekers niet voor 100 procent garanderen. De koers uit de Bingoal Cycling Cup stond gepland voor 22 augustus.

Het creëren van een volledig gecontroleerde en coronaveilige omgeving op de Bredebaan in het centrum van Merksem is in deze omstandigheden onmogelijk, laat de organisatie weten. “Een vaccinatiepaspoort of een sneltest vragen aan toeschouwers die een wielerwedstrijd bijwonen is op organisatorisch vlak niet haalbaar, ook al omdat de finale van de Schaal Sels zich afspeelt op de grootste winkelas van Merksem te midden van duizenden belangstellenden.”

De organisatie richt zich nu op een nieuwe editie in 2022.

Dit artikel delen:

4 Reacties

xistnc 22 juli 2021 om 21:52

Pfff, weer zo’n Nederlandse koers die maar ff wordt afgelast. Waarom kan dat in België nou allemaal wel gewoon doorgaan?

Pole Pole 22 juli 2021 om 23:29

Omdat de Nederlandse vrijheidschreeuwers en "wappies" niet snappen hoe je geleidelijk aan, case by case, de teugels kan lossen. Nee, van strenge avondklok gooien ze plots weer alles open en het volk loopt veel te hard van stapel.

NiM 23 juli 2021 om 01:10

Is dit een troll? Merksem ligt in België hoor

Pole Pole 22 juli 2021 om 23:27

Zeer moedige en verantwoordelijke beslissing. Koersen daar waar het kan, in de meer afgelegen gebieden en de minder belangrijke eendaagse Schaal Schels in een dichtbevolkte Antwerpse gemeente laten schieten. Juiste balans tussen amusement en gezond verstand.

Headlines

Materiaalzone

Populair