Sanne Cant over wegprogramma: “Ik ga enkele mooie koersen rijden”

zondag 21 februari 2021 om 09:25
Sanne Cant over wegprogramma: “Ik ga enkele mooie koersen rijden”

foto: Cor Vos

Nog één veldrit en dan zet ook Sanne Cant een punt achter haar crosseizoen. De 30-jarige renster zal vervolgens wat gas terugnemen, maar heeft ook al nieuwe vooruitzichten. “Ik ga enkele mooie wegkoersen rijden”, zo laat ze na afloop van de Waaslandcross weten aan Sporza.

Cant liet in het verleden al mooie dingen zien op de weg. Zo werd ze in 2018 derde op het Belgisch kampioenschap op de weg in Binche. Ook in 2017 was ze een van de hoofdrolspeelsters op het BK wegwielrennen. Dit jaar is het tijd voor iets nieuws, zo verklapt Cant na afloop van de cross in Sint-Niklaas.

“Ik doe zo wat verse lucht op”
“Ik doe al vijftien jaar hetzelfde. Na het veldritseizoen drie weken rust inlassen en dan opbouwen, om dan in mei naar Spanje te gaan en vervolgens dezelfde wedstrijden te rijden. Ik ga dit jaar enkele mooie wegkoersen rijden. Ik zal er bij zijn in de Oxyclean Classic Brugge-De Panne. We gaan met de ploeg een zestal mooie wedstrijden betwisten.”

“Dit is iets nieuws, ik doe zo wat verse lucht op”, aldus Cant, die op de weg zal uitkomen voor Ciclismo Mundial, de overkoepelende wegformatie van de gebroeders Roodhooft. Ciclismo Mundial heeft inmiddels al uitnodigingen ontvangen voor Dwars door Vlaanderen, de Oxyclean Classic Brugge-De Panne en Gent-Wevelgem.

Dit artikel delen:

3 Reacties

HoofdIsVrij 21 februari 2021 om 10:21

Ook benieuwd hoe de andere dames het in Oxyclean en Gent-Wevelgem gaan doen van Ciclismo Mundial. Inge van der Heijden heeft natuurlijk achtergrond op de weg, Alvarado reed verdienstelijk mee op het NK vorige jaar en Kastelijn heeft vorige jaar ook wat kleinere koersen gewonnen. Zet daar nog Worst en Bakker bij en dan heb je talent aan overschot.

0
steven2743 21 februari 2021 om 11:46

Ik ben inderdaad ook benieuwd. Vooral omdat op de weg de kwaliteiten anders liggen dan in het veld. Alvarado kan veel op techniek in het veld, maar op het NK moest ze vorig jaar toch vrij snel afhaken. Kastelijn en Bakker hebben een grotere motor en Van der Heijden een betere sprint. Het zal wel wat frictie geven in de ploeg als de veldprinsesjes Worst en Alvarado moeten gaan knechten.

0
platteprijs 21 februari 2021 om 13:12

Ik ben benieuwd of zij tijdens het interview ook echt ‘Oxyclean Classic Brugge-De Panne’ zei …

0

Headlines

Populair

Materiaalzone