Sam Oomen over overstap naar Lidl-Trek: “De beste jaren liggen nog voor me”
foto: Cor Vos
maandag 11 september 2023 om 11:27

Sam Oomen over overstap naar Lidl-Trek: “De beste jaren liggen nog voor me”

Sam Oomen is volgend jaar officieel renner van Lidl-Trek. De Nederlander is vanochtend aangekondigd door het Amerikaanse team. “Het voelt alsof Lidl-Trek op dit moment de juiste ploeg op de juiste plaats is”, zegt Oomen in het persbericht.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

In het persbericht vertelt de 28-jarige Nederlander uitgebreid over zijn keuze. Hij begint over het gevoel dat hij bij teammanager Luca Guercilena heeft. “Ik ken hem al best lang. Toen ik prof kon worden, zat ik al met hem. Ik koos destijds voor Giant Alpecin, maar heb altijd een goed gevoel gehad over zijn ploeg.”

“De afgelopen jaren bij Sunweb en Jumbo heb ik veel geleerd over mijzelf en ook over wat werkt voor mij om het beste uit mezelf te halen, zowel mentaal als fysiek. Daarnaast heb ik veel over de sport geleerd, waardoor ik denk dat ik een goede bijdrage kan leveren aan mijn nieuwe team.”

Beste uit zichzelf halen
Als het gaat over zijn eigen ambities, benoemt Oomen dat hij consistenter wil worden. Door blessures en valpartijen heeft de Brabander niet het idee dat hij de afgelopen periode zijn topniveau heeft kunnen halen. Consistentie is nodig om dat niveau wel te bereiken, zegt hij.

“Als ik de grote namen in deze ploeg kan helpen met het winnen van grote koersen, ben ik superblij. Natuurlijk wil ik zelf ook korte uitslagen rijden, maar ik wil gewoon het beste weer uit mezelf halen. De beste jaren liggen nog voor me.”

Oomen tekent een contract voor drie jaar bij Lidl Trek.

RIDE Magazine
20 Reacties
Sorteer op:
11 september 2023 12:10
Ik heb zelf onlangs ook de overstap gemaakt van Jumbo naar Lidl. Nog geen spijt van gehad tot nu toe!
  11 september 2023 19:17
  Hahaha, deze vind ik grappig :)!
11 september 2023 11:42
Of de beste jaren nog voor hem liggen betwijfel ik. Sam is een topkerel, heerlijke interviews ook altijd maar de fysieke problemen hebben wel hun tol geëist. Meer dan een knechtenrol zie ik er niet voor hem in zitten.
11 september 2023 12:09
Sam zal ongetwijfeld zichzelf nog kunnen verbeteren, en "de beste waardes ooit " gaan trappen. Of dat genoeg is voor ereplaatsen, zeker in een team dat zo aan de weg timmert, valt te bezien. Ik ben duidelijk niet de enige met die opvatting, maar hij mag ons verbazen. Veel succes bij je nieuwe ploeg!
11 september 2023 12:30
Kan me voorstellen dat Oomen ook een keer de Tour wil rijden, hij is inmiddels 28. Bij Jumbo lijkt dat niet mogelijk te zijn. Wellicht kan het bij Lidl wel, al is het ook daar geen uitgemaakte zaak dat het lukt.
11 september 2023 13:08
Leuke renner, mooi mens. Hoop voor hem dat 'ie het naar z'n zin gaat hebben bij Trek-Leidul :)
11 september 2023 11:43
Drie jaar, luxe!
11 september 2023 12:07
Oomen blijft een prima renner en ploegmaat. De Giro was een mooie wedstrijd voor hem dit jaar. Ik denk dat hij een redelijk zelfde rol gaat spelen bij Lidl Trek. Hij mocht ook niet bij Jumbo blijven, meen ik. Als hij verschoond blijft van blessures en ander leed, kan hij best zijn niveau nog opkrikken.
11 september 2023 13:45
Originele jongen met de lach aan zijn kont, ik wens hem het allerbeste!
11 september 2023 14:37
na de 9e plek in de giro van 2018 (en eveneens top 10 in zwitserland en polen), had ik gedacht dat dit een vaste top 10 kandidaat ging worden voor alle grote en kleine rondes, maar heeft de voorbije 5 seizoenen eigenlijk nauwelijks nog top 10 gereden, ook niet meer in een gewoon ritje of zo. toch iets verkeerd gelopen daar
11 september 2023 11:33
Sam is geen slechte renner, maar uiteindelijk wel min of meer pelotonvulling. Hopelijk liggen de beste jaren inderdaad nog voor hem (het is vervelend als je je beste jaren hebt gehad), maar ik verwacht verder geen grootse wederopstandig.
  11 september 2023 12:22
  Ik vind het zo denigrerend om een renner pelotonvulling te noemen.
11 september 2023 11:51
Jammer dat hij JV de rug toekeert. Hij was in Canada goed op dreef.
11 september 2023 12:31
Sam heeft door pech en fysieke ongemakken helaas de hooggespannen verwachtingen nooit waar kunnen maken. De kans dat hij ooit in grote rondes voor het podium mee gaat doen is helaas klein, maar als hij heel blijft moet hij toch nog tot mooie dingen in staat zijn. Dat talent kan toch niet weg zijn!
11 september 2023 21:04
Sam leuke gast, maar ook voor hem geldt, presteren en wedstrijd winnen anders wordt het knechten, net als Theunissen, Wellens, Arensman, van Wilder. Ze gaan allemaal uiteraard voor grotere salarissen, maar dan moet je ook luisteren. Allemaal geweldige verhalen als ze naar nieuwe ploeg gaan maar schieten er qua overwinningen niet mee op
  12 september 2023 13:47
  Inderdaad een leuke gast; ook op tv... Alleen liever iets minder grappig willen zijn en beter presteren zal mijn advies zijn.
11 september 2023 17:06
De ploeg na Lidl-Trek wordt waarschijnlijk of Aldi-Audi of AH-Burgos ;-) Veel succes en plezier bij je nieuwe ploeg Sam! :-)
11 september 2023 11:55
Oomen is helaas niet goed genoeg en mag het nu laten zien bij Lidl waar minder druk ligt.
  11 september 2023 12:05
  'niet goed genoeg'? Hangt er maar net vanaf waarvoor. Niet als kopman, maar volgens mij wel een prima knecht. Ik hoop dat hij wat meer geluk heeft met zijn gezondheid, dan kan hij nog jaren mee.

Reacties zijn gesloten.