Sam Oomen: “Als alles goed gaat, ga ik naar de Tour de France”

woensdag 11 december 2019 om 08:00
Video

Sam Oomen zit met twijfels. De 24-jarige Tilburger van Team Sunweb staat sinds de Giro d’Italia buitenspel. Daar brak hij zijn heup en korte tijd later werd duidelijk dat hij met een vernauwde bekkenslagader rondreed. Daaraan is hij inmiddels geholpen. “Ik durf niet zoveel te verwachten, maar ik hoop heel veel”, vertelt hij aan WielerFlits.

De nummer negen van de Giro d’Italia 2018 zit inmiddels wel weer op de fiets. “Dat is hartstikke fijn”, glundert hij. “Ik heb heel erg veel zin om eraan te beginnen. Maar met de blessure die ik heb of eigenlijk had, is het afwachten tot de eerste wedstrijden hoe het echt gaat voelen. In die zin hangt er nog altijd een beetje onzekerheid achter. Normaal gezien ziet het er nu wel oké uit en kan ik weer terug op een heel goed niveau komen. Het is een stukje geduld, tijd en rustig blijven, denk ik. En tegelijkertijd hard blijven werken, dan komt het hopelijk goed.”

Veel motivatie
Voor Oomen was zijn revalidatie wel een eye opener. “Ik heb heel veel tijd gehad, om weer heel veel honger te krijgen”, vat hij samen. “Dat is ook niet onbelangrijk. In dee lange periode die ik van de fiets af ben geweest, ben ik erachter gekomen hoeveel liefhebber ik eigenlijk van de fiets ben. Toen ik eruit lag, heb ik het meeste ook gewoon gevolgd. De laatste dagen van de Giro heb ik geprobeerd te kijken en de Tour heb ik vanuit mijn ziekenhuisbed ook gekeken. Ik ben er daardoor van overtuigd dat ik het juiste beroep heb gekozen.”

Hoe en wanneer Oomen weer helemaal op zijn oude niveau is, is afwachten. Zijn programma is alvast nog niet helemaal duidelijk. “Het lijkt erop dat ik de Waalse klassiekers weer ga rijden”, geeft hij mee. “Daar ben ik heel erg blij mee. Als alles normaal verloopt… Maar ja, dit is het derde jaar op rijd dat ik dit zeg en het is er nog steeds niet van gekomen. Maar als alles goed gaat, ga ik naar de Tour. Hoe het precies komt moeten we dus nog even zien. Maar ik sta erop om komend jaar de Tour de France te gaan rijden.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

10 Reacties

52voor11achter 10 december 2019 om 16:56

Stel je eens voor dat hij ook nog eens de belofte gaat inleveren nadat hij van die beknelde liesslagader af is. Wow, dit kan wel een heel mooi jaar worden voor Nederland:
Kelderman
Mollema
Dumoulin
Oomen &
Kruijswijk voor OS?

0
FDJ 10 december 2019 om 23:10

Kruijswijk lijkt mij niet. Geen man voor het eendaagse werk. Vul voor hem Poels maar in. En zelfs Dylan van Baarle als knecht en man voor de tijdrit lijkt mij een realistischere optie.

0
ChefSpijker 10 december 2019 om 23:19

Er mag er toch maar één de tijdrit rijden voor Nederland?

0
kelderfan 10 december 2019 om 17:17

Het lijkt mij nu belangrijker, dat hij de vorm weer te pakken krijgt. Ik ben benieuwd waar hij gaat starten.

0
koos verrek 10 december 2019 om 18:06

Naar de tour als kopman!

0
SnellePelle 10 december 2019 om 19:15

Nee, naar TJV!

0
west 10 december 2019 om 18:54

Lekker als vrijbuiter naar de tour laten gaan. Een Etappezege in een zware bergrit is het hoogst haalbare.

0
Groningen 10 december 2019 om 19:51

Dat, of in een kompleet vrije rol zonder druk of verwachtingen kijken hoever hij in het klassement kan komen? Ik ben wel benieuwd waar het schip dan strandt, maar denk dat top 10 tot de mogelijkheden behoort.

0
Kevin Lowagie 11 december 2019 om 08:17

Sam maakte een vlotte overstap naar het profcircuit en reed een aantal flitsen van talent zien en leuke uitslagen. Helaas kon hij zijn opmars niet verderzetten door blessures. Hopelijk kan hij nu de draad heropnemen en blijft hij van pech gespaard! Ik zie hem dan wel ergens eens uitpakken.

0
boenk 11 december 2019 om 17:24

Ik gun het hem. Vergelijkbare aandoening als Aru dacht ik. Volgens mij kan hij voor een klassement gaan (ik gok dat hij in de top 20 zou eindigen), en als hij echt verlost is van alle ongemakken misschien zelfs meer, maar ik vermoed dat het daarvoor wat te vroeg zal zijn. Als rittenkaper kan ook.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone