Sam Bennett na tweede ritzege: “Ik wil morgen graag weer zegevieren”

vrijdag 26 februari 2021 om 13:44
Sam Bennett na tweede ritzege: “Ik wil morgen graag weer zegevieren”

foto: Cor Vos

Sam Bennett mag zich de snelste man in de UAE Tour noemen, na zijn tweede ritzege op Palm Jumeirah Island. De Ier kan morgen nog voor zijn derde etappezege gaan in de Verenigde Arabische Emiraten. “We gaan er morgen weer voor”, zo klinkt het in een flashinterview.

De 30-jarige Bennett was vandaag veel te snel voor Elia Viviani, Pascal Ackermann en David Dekker, na opnieuw goed voorbereidend werk van zijn ploeggenoten van Deceuninck-Quick-Step. “We worden ook steeds beter naarmate we meer sprints rijden”, zo laat ritwinnaar Bennett na afloop weten. “Het begint een soort tweede natuur te worden.”

“Het gaat in een finale ook om het nemen van beslissingen. We beginnen elkaar steeds beter te begrijpen”, aldus Bennett, die morgen zijn derde ritzege kan binnenhalen. De slotetappe naar Abu Dhabi Breakwater is namelijk ook vlak en nodigt uit tot een massasprint. “We gaan er weer voor. Ik wil morgen graag opnieuw zegevieren.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

josi 26 februari 2021 om 17:26

Verrassend, ik had gedacht dat hij zijn buik nou wel vol zou hebben van dat winnen.

Dn Does 27 februari 2021 om 09:39

Het korte termijn geheugen even opfrissen. Gelet op de eerste rit kan echt niet gezegd worden dat Bennet de snelste man van deze ronde is. Sporza maakt het nog gekker met een kopje als: “ 3 op 3 voor Sam Bennett? “ Dat zou “ 3 op 4 voor Sam Bennett?” moeten zijn. Hij werd overduidelijk geklopt in die eerste rit.

FritsvanHoefelen 27 februari 2021 om 09:52

De eerste rit is geen massasprint geweest toch? Dus 3 op 3 in de massasprint kan prima.

Bennett verslaat twee keer het hele pak. MvdP ‘slechts’ de beste/slimste windrijders

Dn Does 27 februari 2021 om 16:16

Je hebt gelijk.

Headlines

Materiaalzone

Populair