Sagan tempert verwachtingen: “Mijn eerste koers na ruim een maand”

zaterdag 27 februari 2016 om 10:30
Sagan tempert verwachtingen: “Mijn eerste koers na ruim een maand”

Foto: Sirotti

Hoewel Peter Sagan dit weekend geldt als een van de favorieten voor de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne, doet hij er zelf alles aan om de verwachtingen te temperen. De wereldkampioen reed dit seizoen alleen pas de Tour de San Luis (18-24 januari) en koos daarna voor een trainingskamp in de Sierra Nevada.

“Dit wordt mijn eerste wedstrijd na ruim een maand”, benadrukte Sagan vrijdag op een persconferentie in Kortrijk. “Ik heb nog wat meer wedstrijdkilometers nodig. Ik kom net terug van hoogte en wil vooral zien hoe mijn conditie is. Ik hoop een goed weekend te hebben en kijk dan wat ik de komende twee maanden kan doen in de belangrijkere koersen.” De laatste keer dat Sagan het Belgische openingsweekend reed, was als neoprof in 2010.

Na zijn trainingsvoorbereiding is Sagan in ieder geval blij om de competitie weer te hervatten. “Dit is een goede race om weer op te starten en in een groep te zitten op de Belgische wegen, want dat is totaal anders dan in andere wedstrijden. Ik heb een goede voorbereiding gehad voor dit deel van het seizoen en mag me nu eindelijk weer met de andere renners gaan meten.”

Sportdirecteur Lars Michaelsen: “Het moet geen tactische race worden”
Lars Michaelsen, sportdirecteur bij Tinkoff, vindt het lastig te voorspellen of Sagan in de Omloop Het Nieuwsblad meteen een rol van betekenis kan spelen. “Dat is de grote vraag. Terwijl hij trainde in de Sierra Nevada, waren andere renners aan het koersen in Dubai, Qatar, Oman en op andere plaatsen. Zij hebben een voorsprong wat betreft ritme en wedstrijdkilometers en dat kan in ons nadeel zijn.”

De manier waarop er gekoerst gaat worden, is in de ogen van Michaelsen cruciaal. “We krijgen koude en winderige omstandigheden. Voor Peter zou het gunstig zijn als er een natuurlijke selectie plaatsvindt. Als het een strategische en tactische koers wordt, zal het moeilijker zijn. Maar komt het aan op armpje drukken, dan is hij er bij.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

JeDaRe 27 februari 2016 om 10:44

‘als er een natuurlijke selectie plaatsvindt’, survival of the fittest op de racefiets. Dat moet ik zien!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair