Sagan rijdt Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne

dinsdag 5 januari 2016 om 10:25
Sagan rijdt Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne

Foto: Sirotti

Wereldkampioen Peter Sagan komt volgende maand in actie in de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne. Dat melden zowel Het Nieuwsblad als Cyclingnews. Het is voor het eerst sinds 2010 dat de Slowaak het Vlaamse openingsweekend (27 en 28 februari) zal rijden.

Vaste bezoekers van de Omloop hebben al een tijdje moeten wachten op het zien van de regenboogtrui. Thor Hushovd was in 2011 de laatste wereldkampioen die van start ging op het Sint-Pietersplein in Gent.

Verkenning olympisch parcours in Rio
Sagan gaf eerder al een inkijkje in zijn voorjaarsprogramma voor 2016. Zijn eerste wedstrijdkilometers maakt de Slowaak later deze maand in Argentinië in de Tour de San Luis. Direct daarna reist hij door naar Brazilië om in Rio de Janeiro het olympische parcours te verkennen.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Manuel Beltran 5 januari 2016 om 14:39

Zou hij iets kunnen op het olympisch parcours? Ik lees steeds dat het voor rasklimmers is…

Nick Nuyens 5 januari 2016 om 15:00

Ik denk een parcours zoals dat in Firenze en daar eindigde hij denk ik toch als eerste in het peloton achter de 4 koplopers. Het zal moeilijk zijn maar als het een niet te afmattende koers is maakt Sagan ook wel kans denk ik.

tdv21 5 januari 2016 om 15:15

Vraag ik me ook wel af. Je leest altijd dat het iets voor klimmers is, maar op Sporza was er een reportage over Rio waar plaatselijke renners het parcours gingen verkennen. En zei wisten te vertellen dat het echt iets voor Sagan, Gerrans, Gilbert en Valverde is. Geen afmattende klimmen die elkaar niet snel opvolgen en nog heel wat km’s van de laatste klim tot de finish. En die afstand is parallel met de zee dus veel (zij)wind.

Jibi 5 januari 2016 om 20:06

Is Sagan niet kansloos tegen Lars Boom?

Thijs E 5 januari 2016 om 20:43

@Jibi: hangt een beetje van de Sagan af. Juraj verliest wellicht van Boom.

tdv21 5 januari 2016 om 21:02

Bedankt voor de info Scotty :)
Het voordeel (of nadeel, hangt ervan af) van de OS is dat de toplanden nogal moeilijk goed tekeer kunnen gaan aangezien het maar teams van 5man max zijn. Gezien de toplanden Spanje, Italië en Colombia zullen zijn en respectievelijk valverde-purito/Nibali-Aru en Quintana-Uran niet zullen rijden en ook nog eens min de waterdragers blijven er niet veel pure knechten meer over om hard te keer te gaan. Maar zoals je zegt is en blijft het koffiedik kijken.

Hakkie2 5 januari 2016 om 22:10

Ik denk dat de Fransen de koers heel hard gaan maken. Bardet, Pinot, Vuillermoz hebben het al laten zien bij het testevent. Frankrijk kun je op dit parcours ook gewoon onder de grote namen scharen.

DeGroteMolen 6 januari 2016 om 00:27

Ladies; mss het voor jaar van Sagan ook interressant?! Ik zeg Milaan San Remo, in die witte trui….winnend over de meet.

Purito 6 januari 2016 om 14:23

@Hakkie
Dat was wel zonder het Spaanse, Italiaans en Colombiaans blok. Het lijkt mij dat de Spanjaarden de koers enorm hard willen/gaan maken. Valverde is ook wel gebaat bij een harde koers, en Purito helemaal. Met Contador, Moreno, Landa en een Izagirre hebben ze de renners ervoor.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.