Sagan na teleurstellend voorjaar: “Resultaten zeggen niet alles”

donderdag 9 mei 2019 om 15:23
Sagan na teleurstellend voorjaar: “Resultaten zeggen niet alles”

foto: Cor Vos

Peter Sagan zal aankomende zondag beginnen aan zijn tiende Tour of California. De drievoudig wereldkampioen hoopt op een overwinning, zeker na een teleurstellend voorjaar. “Toch zeggen resultaten niet alles”, zo kijkt de Slowaak terug op de afgelopen periode.

Toegegeven, Sagan werd in het voorjaar op een cruciaal moment ziek. De kopman van BORA-hansgrohe liep vlak voor Tirreno-Adriatico een maag- en darmvirus op, waardoor hij niet in topvorm begon aan de Italiaanse rittenkoers. Toch leek er niks aan de hand voor Sagan, zeker na zijn vierde plaats in Milaan-San Remo.

Het bleek echter zijn beste prestatie dit voorjaar. In wedstrijden als de E3 BinckBank Classic, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix moest Sagan genoegen nemen met een (verre) ereplaats. In de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl gaf de veelwinnaar zelfs vroegtijdig op.

Ziekte 
We zijn nu ruim twee weken verder, waardoor Sagan de tijd heeft gehad om zijn batterijen op te laden. “Toch kijk ik positief terug op mijn voorjaar”, zo verrast hij. “Resultaten zeggen namelijk niet alles. Ik was namelijk behoorlijk verzwakt na mijn ziekte. Toen ik me weer beter voelde, ben ik meteen weer gaan koersen.”

“Dat laatste is niet goed voor me geweest”, zo kijkt Sagan terug. “Maar toch reed ik vooraan in Milaan-San Remo, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix”, aldus Sagan, die zich nu via de Tour of California hoopt voor te bereiden op de Tour de France. Een ding is zeker: hij bewaart goede herinneringen aan de Amerikaanse rittenkoers.

Peter Sagan boekte in 2010 zijn eerste ritzege in de Tour of California – foto: Cor Vos

Sagan en de Tour of California: succes verzekerd
Zo won Sagan sinds zijn debuut in 2010 maar liefst zestien etappes in de Tour of California, waarmee hij het record in handen heeft. Daarnaast was hij in 2015 de beste in het eindklassement. Vorig jaar won hij voor het eerst niet in Californië. “Ik hoop dit jaar wel mijn zegetotaal uit te breiden”, is hij ambitieus.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Marcel1112 9 mei 2019 om 15:28

Hopelijk vindt hij gauw weer zijn oude vorm terug. In het voorjaar was het af en toe triest hem te zien spartelen.

Geraint 9 mei 2019 om 17:30

Allemaal relatief he. Als hij inderdaad verzwakt was heeft hij eigenlijk een dijk van een voorjaar gereden. Een paar procenten kan het verschil maken tussen podium en plaats 20.

HSV 9 mei 2019 om 23:13

+1

Mwielerfan 9 mei 2019 om 23:33

Hij was echt wel goed in Roubaix

Headlines

Materiaalzone

Populair