Sagan: ”Mijn klassieke voorjaar is nog niet voorbij”
vrijdag 12 april 2013 om 19:26

Sagan: ”Mijn klassieke voorjaar is nog niet voorbij”

sagan

foto: Sirotti

Komende zondag zullen alle ogen gericht zijn op Peter Sagan. De Slowaakse alleskunner won afgelopen woensdag met overmacht de Brabantse Pijl en zal ook in Nederlands belangrijkste klassieker als absolute topfavoriet van start gaan. Tegenover Biciciclismo stelt Sagan dat hij, ondanks een lang en succesvol voorjaar, nog steeds bijzonder gretig is om voor de overwinning te strijden.

”Mijn voorjaar is met twee zeges en vele ereplaatsen natuurlijk al geslaagd, maar dat wil niet zeggen dat ik geen ambitie meer heb voor de Gold Race. Na mijn derde plaats vorig jaar ben ik ervan overtuigd dat deze wedstrijd bij me past. Ik zak af naar Nederland om te strijden voor winst”, is Sagan duidelijk.

Hij onderschat zijn tegenstanders allerminst. ”De Brabantse Pijl heeft me veel geleerd, vooral over de vorm van Philippe Gilbert. Hij laat zien over een goede vorm te beschikken en zal er staan. Daarnaast heb je ook mannen als Valverde, Rodriguez en Gerrans die allemaal kunnen winnen. Het hernieuwde parcours is eenvoudiger vergeleken met de oude omloop en bied meer kansen aan aanvallers. De laatste dertig kilometer zullen hectisch zijn, gegroepeerd en geconcentreerd rijden is dus de boodschap.”