Ryan Kamp is beste Nederlander: “Kon Eli Iserbyt volgen, maar reed toen lek”

zaterdag 2 februari 2019 om 14:40
Ryan Kamp is beste Nederlander: “Kon Eli Iserbyt volgen, maar reed toen lek”

foto: Cor Vos

De 18-jarige Ryan Kamp werd in zijn eerste jaar bij de beloften knap zevende op het wereldkampioenschap veldrijden in Bogense; daarmee was hij de beste Nederlander. “Ik reed heel even op de tweede plaats en kon Eli Iserbyt zelfs volgen, maar daarna reed ik lek”, vertelt de Nederlander aan WielerFlits

“Anders had ik voor het podium mee kunnen strijden door met Iserbyt mee te driften”, vertelt de veldrijder uit Raamsdonkveer. Desalniettemin is Kamp tevreden met zijn eindklassering. “Ik ben zonder verwachtingen naar Denemarken gekomen, maar ik had een topdag”, eindigt hij met een goed gevoel.

Halve Nederlander Tomas Kopecky is vierde
“Een vierde plaats is ver boven mijn verwachtingen”, puft de Nederlandse Tsjech Tomas Kopecky, die al bijna zijn hele leven in Leiden woonachtig is, na afloop. “Ik voelde in de eerste ronde dat ik heel goed was. Het lukte me goed om op te schuiven dus ik was redelijk snel vooraan. Tom Pidcock was al weg, maar daarna kon ik goed meedoen om de tweede plek. Als je op die positie rijdt, dan krijg je gewoon vleugels”, vertelt Kopecky tevreden. “In de laatste twee ronden kwam ik uiteindelijk tekort, maar ik ben tevreden met mijn stijgende lijn van dit seizoen”, eindigt de halve Nederlander.

Dit artikel delen:

1 Reactie

doorak 3 februari 2019 om 02:01

Goed gereden Ryan. En Tomas ook.

Headlines

Materiaalzone

Populair