Rui Oliveira breekt sleutelbeen op wielerpiste Bremen

maandag 13 januari 2020 om 09:42
Rui Oliveira breekt sleutelbeen op wielerpiste Bremen

foto: Cor Vos

Rui Oliveira staat voorlopig aan de kant. De Portugese renner van UAE Emirates was dit weekend betrokken bij een valpartij in een bijprogramma van de Zesdaagse van Bremen en brak daar zijn sleutelbeen bij. Mogelijke deelname aan het WK baanwielrennen komt daarmee in het gedrang.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Oliveira (23) was een van de deelnemers aan de Elite Cup tijdens de Zesdaagse van Bremen, een niet-leeftijdsgebonden jeugdcompetitie over twee dagen. Nadat de Portugees met landgenoot Joao Matias de eerste van drie wedstrijden gewonnen had, ging het in de tweede helemaal mis. De UAE Emirates-renner kwam zwaar ten val en moest opgeven.

In het ziekenhuis werd de sleutelbeenbreuk vastgesteld, waaraan Oliveira noodgedwongen moest worden geopereerd. Een mogelijke deelname aan het WK baanwielrennen, over ruim zes weken in Berlijn, komt daarmee in het gedrang. Ook is het nog onduidelijk wanneer hij de competitie op de weg kan hervatten.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Samlambeej 13 januari 2020 om 15:58

Noch hij nog zijn broer waren afgelopen seizoen 'in koers' te bespeuren. Zo staan ze meteen voor het jaar van de waarheid. Met de aanwervingen van Covi, Bjerg en Mcnulty zijn ze zo te vervangen. Zeker die laatste is nu al krankzinnig goed bezig afgaande op zijn strava-data. Die ouwe Valverde trouwens ook. Maalt gewoon weer de kilometers + superintervallen af in zijn getrouwe Murcia.

0
SnellePelle 13 januari 2020 om 18:38

Tja, strava data. Die zijn elk jaar veelbelovend.
Pogacar, Geesink, Kelderman zie ik KOM’s rijden, maar afgelopen jaar heeft Tadej het enkel waargemaakt.

Kijk naar Hooghiemster, weliswaar geen prof, maar het seizoen is zo naar de vaantjes.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone