Rui Costa blijft langer bij UAE Emirates

vrijdag 4 oktober 2019 om 11:09
Rui Costa blijft langer bij UAE Emirates

foto: Cor Vos

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu is het eindelijk zover: Rui Costa heeft zijn aflopende contract bij UAE Emirates verlengd. De Portugese ex-wereldkampioen tekent bij tot eind 2021. “Ik heb het vertrouwen van de hele ploeg. Dat zorgt echt voor een boost”, zo laat Costa weten in een vandaag uitgegeven persbericht.

De 32-jarige Costa maakte zoekt nog altijd naar zijn eerste zege van 2019, maar hij verzamelde al wel enkele ereplaatsen. Zo werd hij begin dit jaar al tiende in de Ronde van Valencia en vierde in de Tour of Oman. Daarnaast werd hij tiende in Tirreno-Adriatico en moest hij in de Ronde van Romandië alleen buigen voor Primož Roglič.

In de Tour slaagde Costa er niet in om te schitteren, maar de wereldkampioen van Firenze lijkt klaar voor een goed najaar. Zo werd hij al zevende in de GP de Montréal en tiende op het WK in Yorkshire. “Ik wilde zekerheid over mijn toekomst. Die zekerheid heb ik gekregen van UAE Emirates. Ik ben blij dat ik nog steeds deel uitmaak van dit fantastische project.”

Ploeg compleet na aantrekken Covi 
UAE Emirates heeft daarnaast de transfer van Alessandro Covi aangekondigd. De 21-jarige Italiaan van Team Colpack heeft een krabbel gezet onder een tweejarige verbintenis. De beloftevolle klimmer werd dit jaar vierde in de Giro d’Italia U23. “Ik kan niet wachten op deze nieuwe uitdaging. De ploeg heeft erg veel vertrouwen”, aldus Covi.

De beloftevolle Italiaan is ook meteen de laatste aankoop van UAE Emirates, dat met dertig renners aan het nieuwe seizoen zal beginnen. Acht zijn nieuw bij de ploeg uit het Midden-Oosten: Andres Camilo Ardila, de eerder genoemde Covi, Maximiliano Richeze, Brandon McNulty, Mikkel Bjerg, Davide Formolo, Joe Dombrowski en David De la Cruz.

Met Simone Consonni, Simone Petilli, Dan Martin, Roberto Ferrari, Rory Sutherland, Manuele Mori en Kristijan Đurasek vertrekken er ook een aantal coureurs.

Ardila – winnaar van de Giro d’Italia U23 – is een van de aanwinsten – foto: IsolaPress

Selectie flag-ae UAE Emirates voor 2020 
flag-co Andres Camilo Ardila
flag-it Fabio Aru
flag-dk Mikkel Bjerg
flag-ch Tom Bohli
flag-no Sven Erik Bystrøm
flag-it Valerio Conti
flag-pt Rui Costa
flag-it Alessandro Covi
flag-es David De La Cruz
flag-us Joseph Dombrowski
flag-it Davide Formolo
flag-co Fernando Gaviria
flag-co Sergio Henao
flag-no Alexander Kristoff
flag-no Vegard Stake Laengen
flag-it Marco Marcato
flag-us Brandon McNulty
flag-ae Yousif Mirza
flag-co Sebastian Molano
flag-co Cristian Muñoz
flag-pt Ivo Oliveira
flag-pt Rui Oliveira
flag-be Jasper Philipsen
flag-si Tadej Pogačar
flag-si Jan Polanc
flag-it Edward Ravasi
flag-by Aleksandr Riabushenko
flag-ar Maximiliano Richeze
flag-it Oliviero Troia
flag-it Diego Ulissi

Aantal renners: 30

Dit artikel delen:

12 Reacties

koos verrek 4 oktober 2019 om 11:18

Net niet renner nu ze doping kunnen opsporen. Zit er wel altijd bij! 2 jaar bijgetekend zal wel wat hebben moeten inleveren. Benieuwd of ie ook es zal knechten voor de Po

Thoin 4 oktober 2019 om 11:20

Blijft een vreemd verhaal, was een killer bij Caisse d’Épargne en Movistar, verhuisde naar Lampré en reed amper nog een uitslag bij elkaar…
Dat ze hem houden is toch ook vreemd met al dat aanstormend talent

ChefSpijker 4 oktober 2019 om 12:25

Bij Lampre won ie gewoon nog de Ronde van Zwitserland, podiums in PN, Dauphiné en Luik. Alleen hij wordt elk jaar wel wat minder nu. Maar da’s een vrij normale ontwikkeling lijkt me. Niet iedereen heeft de klasse van Valverde. Al moet ik zeggen dat 32, bijna 33 dan, nog jonger is dan gedacht. Had Costa al richting de 35+ geschat.

Thoin 4 oktober 2019 om 13:18

@chefspijker Juist! ik dacht enkel Ronde van Zwitserland nog in zijn eerste jaar bij Lampre, maar zegt al genoeg dat je het vergeet, was vrij kleurloos dan die andere plaatsen :)

Viktrodriguez 5 oktober 2019 om 08:18

Lampre is sowieso niet een ploeg waar je als renner snel beter wordt en UAE is zeker t/m dit jaar niet meer dan een rijkere versie van die ploeg.

Vinyakke 4 oktober 2019 om 11:47

Blijft desondanks nog wel een bovengemiddeld goede renner natuurlijk. In een vrije rol kan die nog wat betekenen. Knechten zie ik hem niet snel doen en den ploeg in dienst is wat van de pot gerukt.

Scott Sunderland 4 oktober 2019 om 12:00

Dus Carlos Betancur valt buiten de boot. Die zou overkomen vanaf Movistar.

Twee oudere renners mogen dus vertrekken : Manuele Mori en Rory Sutherland.

koos verrek 4 oktober 2019 om 12:02

en die durasek

lander luypaert 4 oktober 2019 om 12:08

Durasek is normaal he, met zijn doping affaire

Thoin 4 oktober 2019 om 13:31

Goh Mori 39 en Sutherland 37, al gok ik dat Sutherland misschien nog wel bij MTS aan e slag kan, is toch een uitstekende wegkapitein.

west 4 oktober 2019 om 12:51

Je bedoelt denk ik ook iedereen die, ondanks hun zwaarwegende humanitaire bezwaren als wielrenner in de Dubai Tour starten?
En iedereen die op straat met een Arsenal-shirtje loopt met Emirates op de voorkant?
En iedereen die Arabische benzine tankt en daarmee die regimes steunt?
Hoge bomen vangen veel wind, maar ik zou zelf eerst eens kijken hoeveel van jouw geld ten goede komt aan rare regimes.

mic1984 4 oktober 2019 om 14:32

Sterke ploeg. Gaan volgend seizoen stapje vooruit gaan

Headlines

Materiaalzone

Populair