Rugblessure speelde Bob Jungels parten

maandag 12 april 2021 om 19:17
Rugblessure speelde Bob Jungels parten

foto: Vincent Curutchet

De seizoensstart van Bob Jungels was niet zoals hij had gehoopt. De Luxemburger, die overkwam van Deceuninck-Quick-Step, debuteerde in Parijs-Nice voor AG2R Citroën en reed daarna ook nog de Ronde van Catalonië. “In die moeilijke wedstrijden werd ik gehinderd door een rugblessure”, vertelt Jungels.

“Daarom heb ik een week de tijd genomen om dat op te lossen door meerdere medische onderzoeken te laten doen”, aldus Jungels. “Ik wilde weten wat er niet goed werkte. Ik heb in de tussentijd ook mijn positie op de fiets veranderd en ik ben van schoenen en schoenplaatje veranderd. Daarna ben ik naar Mallorca gegaan voor een trainingskamp en daar ging alles goed.”

Voor de zesvoudig Luxemburgse kampioen op de weg staan vier heuvelklassiekers op het programma, van de Brabantse Pijl tot en met Luik-Bastenaken-Luik. “Ik hoop dat alles in de koers ook goed gaat, want ik ben heel gemotiveerd om mezelf te laten zien. Ik wil niet over specifieke doelen praten. Ik wil er alles aan doen om woensdag mee te doen met de besten. De drie Ardennenklassiekers zijn namelijk belangrijke doelen voor mij”, aldus de winnaar van Luik-Bastenaken-Luik 2018.

Dit artikel delen:

6 Reacties

aardappeljager 12 april 2021 om 19:50

Off: Goed geviseerd van pat dat deze man last ging krijgen van zijn rug en daarom toch minder ging presteren.

On: ik hoop van harte dat hij zijn niveau weer gaat halen, heb hem de afgelopen weken toch wat gemist op de kasseien

Titaantje 12 april 2021 om 21:04

Dat hij LBL heeft gewonnen doet mij nog steeds op mijn achterhoofdje krabben. Totaal niet het type renner voor die koers, maar hij had daar ook twee superjaren bij QS waar het in eendagswedstrijden gewoon geweldig ging. Hopelijk kan hij zichzelf weer hervinden bij Ag2r en een goed niveau halen.

Romāns Vainšteins 13 april 2021 om 08:15

En als je dan op je achterhoofd krabt, duurt het dan lang voordat je ziet dat Alaphilippe dermate de sterkste man in koers was dat niemand nog goesting had om te proberen achterhalen en winnen? Kraakhelder geval van de afgeschermde pion vooruit.

Peter Lippens 13 april 2021 om 09:13

hoezo, Jungels was in de eerste plaats een renner voor de Ardeense klassiekers, pas later kwam hij erachter dat hij ook bijzonder goed voor de dag kon komen in de Vlaemsche klassiekers, dat vond ik verrassender dan zijn zege in LBL

Posterix 13 april 2021 om 07:35

Ik vind het altijd frappant zo’n renner die worstelt met zichzelf. Vlaamse klassiekers? Waalse klassiekers? Ronde renner? Korte rittenkoersen? Nee toch maar Waalse klassiekers… en dan pertinent problemen krijgen aan zitvlak, rug, knieën. Nee, het komt vaak in tweeën: mentale en fysieke ongemakken.
Ik hoop dat hij er weer komt en blijft, want ik vind hem een geweldige renner!

Nillus 13 april 2021 om 08:06

Ik zie Jungels ook graag koersen.
Hij rijd altijd mee voor top 10 lijkt het wel.
In een ronde of 1 dags wedstrijd.
Hope dat hij snel weer op niveau is om mee te strijden !

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone