‘Ruben Guerreiro in beeld bij Lotto Soudal en Team Ineos’

zondag 15 september 2019 om 12:46
‘Ruben Guerreiro in beeld bij Lotto Soudal en Team Ineos’

foto: Cor Vos

Als we de Portugese sportkrant O Jogo mogen geloven, dan is Ruben Guerreiro in beeld bij Lotto Soudal. De 25-jarige Portugees – die op dit moment actief is in de Vuelta a España – komt nu nog uit voor Katusha-Alpecin. Lotto Soudal heeft echter concurrentie, want ook Team Ineos heeft naar verluidt interesse in Guerreiro.

Guerreiro maakte de voorbije weken indruk in de Ronde van Spanje. Zo eindigde de klimmer knap als tweede op de Santuario del Acebo, maar werd hij ook vierde in de achtste etappe naar Igualada. De explosieve renner zal zonder ongelukken zeventiende worden in het eindklassement, op ruim veertig minuten van eindwinnaar Primož Roglič.

Guerreiro is bezig aan zijn eerste seizoen bij het Zwitserse Katusha-Alpecin, dat in behoorlijk zwaar weer verkeert. Volgens de sportkrant heeft Lotto Soudal de beste papieren om de Portugees in te lijven, maar kan de beloftevolle renner ook rekenen op interesse van de Britse sterrenformatie Team Ineos.

“Ik ben zelf gefocust op de Vuelta, dat is iets voor mijn manager”, zo laat Guerreiro zelf weten aan O Jogo. “Maar ik wil wel naar een ploeg waar ze vertrouwen hebben in mijn kwaliteiten, waar ik de vrijheid heb om mee te doen aan grote rondes”, is hij stellig.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Turtlehead 15 september 2019 om 13:13

Nou, die vrijheid krijgt ie bij INEOS bijna gegarandeerd niet. Bovendien komt ie daar Hart weer tegen… ;)
Zou wel een leuke zijn voor Lotto, al is het een wat eigenaardige match (maar die zijn hun vleugels wat aan het uitslaan lijkt het wel).

vevie 15 september 2019 om 13:42
Quote:
“Maar ik wil wel naar een ploeg waar ze vertrouwen hebben in mijn kwaliteiten, waar ik de vrijheid heb om mee te doen aan grote rondes”, is hij stellig.

Owee, als hij na deze uitspraak toch tekent bij Team Ineos. Dan kun je deze man dus ook niet serieus nemen.

Panache 15 september 2019 om 15:28

Wel of niet serieus nemen kan je niet na tekenen, dat kan je pas eind volgend seizoen als dan zou blijken dat hij geen Giro, geen Tour, geen Vuelta gereden heeft.

Covadonga 15 september 2019 om 13:50

@vevie
Hoezo? Meedoen moet toch wel een keer lukken. Hij heeft wat mij betreft wel verrassend sterk gereden in de bergen. Een 17e plek had ik hem niet toebedeeld.

xistnc 15 september 2019 om 13:55

Op voorspraak van Hart, wellicht?

Retro Lex 15 september 2019 om 13:56

Ineos kan wel wat versterking gebruiken

Baik-Baik 15 september 2019 om 16:55

Als je kijkt naar de Giro en Vuelta dit jaar dan hebben vrijbuiters meer dan genoeg kansen gehad dit jaar bij INEOS. Ik denk ook niet dat het mogelijk is om alle drie de grote rondes totaal te controleren en dat de focus van INEOS daarom ook op de Tour blijft liggen. INEOS kan daarom best een prima ploeg voor hem zijn.

tvm 15 september 2019 om 17:17

Los van zijn persoonlijke ambities: hij is een ideale knecht voor Ineos, waar ze veel kapiteins op het schip gaan krijgen. Als vrijbuiter bij Soudal is een gokje, voor beide partijen. Ik vermoed dat dat wel eens slecht uit zou kunnen pakken.

Headlines

Materiaalzone

Populair