Rory Townsend klopt Gerben Thijssen in La Roue Tourangelle, Arvid de Kleijn vierde

Rory Townsend klopt Gerben Thijssen in La Roue Tourangelle, Arvid de Kleijn vierde
Door Sam Dictus
zondag 26 maart 2023 om 18:39

Rory Townsend (Bolton Equities Black Spoke) heeft 21e editie van La Roue Tourangelle op zijn naam geschreven. De Iers nationaal kampioen klopte Gerben Thijssen (Intermarché-Circus-Wanty) en Pierre Barbier (CIC U Nantes Atlantique) in de sprint. Arvid de Kleijn werd vierde.

Al vroeg na vertrek uit Chambray-lès-Tours ontstond er een kopgroep, met onder andere de Belgische Kobe Vanoverschelde (Tarteletto-Isorex) en de Fransman Nicolas Debaumarché (St-Michel-Mavic-Auber 93). Die laatste bleef het langste op kop en werd uiteindelijk op 36 kilometer van de finish teruggehaald door het peloton.

Franse teams op kop
Groupama-FDJ en Arkéa Samsic namen vervolgens hun verantwoordelijkheid en voerden het peloton over de laatste heuveltjes. Verschillende renners probeerden diep in de finale nog weg te rijden, maar uiteindelijk was de controle vanuit het peloton te groot. In de smalle, natte straten van Tours volgde een bochtige finale waarna er gesprint ging worden.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Vangenechten 26 maart 2023 om 19:53

Ik dacht dat Gerben Thijssen een killer geworden was?

0
Pistolen Paultje 26 maart 2023 om 20:38

Levensgevaarlijke finale zeg!

0
Landeirovic 26 maart 2023 om 18:50

Thijssen is dat die renner die zei dat hij zichzelf bij de topsprinters ziet? Diezelfde Thijssen die verliest van Townsend? Dikke middelvinger of te snel gejumpt?

-2
Samamba 26 maart 2023 om 19:06

Duidelijk niet gekeken. Thijssen zat nog voor de sprint begon al 10 lengtes achter. En het was ook gewoon geen gewone massaspurt, zware dag.

Los daarvan is hij natuurlijk (nog) geen topsprinter.

1
Jens Voigt 26 maart 2023 om 21:34

Thijssen is vrij slecht in positioneren en dat bleek wel weer in deze finale met al die gare bochten. Was met afstand de snelste, maar kwam van veel te ver.

0
Steven_E 26 maart 2023 om 22:33

Lander kijkt niet als UAE niet meedoet. En ja, Thijssen heeft Ackermann geklopt, dus die wordt nu even gehaat.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone