Roosen wil zich tonen voor zijn broer in Omloop Het Nieuwsblad

zaterdag 2 maart 2019 om 10:44
Roosen wil zich tonen voor zijn broer in Omloop Het Nieuwsblad

foto: Cor Vos

Timo Roosen staat vandaag extra gedreven aan het vertrek van Omloop Het Nieuwsblad. De renner van Jumbo-Visma wil zich namelijk tonen voor zijn broer Sjors, die begin dit jaar een hoge dwarslaesie opliep bij een verkeersongeval.

Roosen was in Gran Canaria voor een trainingskamp, toen hij hoorde over het ongeluk. “Ik had het seizoen goed afgesloten in Canada en was vastberaden om het dit voorjaar te laten zien. Toen ik het nieuws over Sjors hoorde, ben ik direct teruggevlogen”, vertelt hij aan het Brabants Dagblad. “De eerste week was ik helemaal kapot. Je wilt niet weten hoeveel ik gejankt heb.”

Zijn broer is iets ouder en door hem is de renner van Jumbo-Visma gaan fietsen, vertelt hij. “Sjors wilde ook prof worden, maar redde het niet. In die tijd had je nog geen Roompot. In het jaar dat ik prof werd, is hij ermee gestopt. Hij fietste een tijdje niet meer, maar uiteindelijk kon hij het een plek geven. Na een studie vond hij een baan en zijn plek in het leven. Eigenlijk is dat alles nu weg.”

Drijfveer
“Wat hem is overkomen is een drijfveer om een tandje harder te gaan. Gewoon ook om er alles voor te blijven doen. Hij kijkt naar de koers, ik wil het hem laten zien en ik weet dat het hem ook goed doet als ik een goede Omloop Het Nieuwsblad rijd. Ergens leef ik ook zijn droom.” Door wat zijn familie is overkomen, staat Roosen nog niet waar hij wil staan.

“Ik ben blij dat ik nog een aardige vorm heb nu. Ik ben niet veel slechter dan een jaar geleden, alleen had ik zoveel verder willen zijn. Maar ja, alles is relatief denk je dan. Er zijn dingen die iets belangrijker zijn.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Verweggistan 2 maart 2019 om 11:12

Mooi dat hij aangeeft dat het hem extra motiveert. Ik zou mij ook juist kunnen voorstellen dat het juist een rem (soms letterlijk) zou kunnen zijn als je door een peloton laveert, of bij training toch een stuk voorzichtig wordt.

Tpinotfan 2 maart 2019 om 11:47

Pfoe, dat gaat je niet in de koude kleren zitten lijkt mij zo. Knap als hij hier de goede motivatie voor weet te vinden. Was vorig jaar misschien wel het enige lichtpuntje van Jumbo (samen met Groenewegen in Kuurne.) en weet zich nu omringd door veel betere renners. Dat biedt voor een figuur als Roosen denk ik wel kansen. Met een klein groepje naar de streep is hij natuurlijk altijd rap…

Headlines

Materiaalzone

Populair