Roompot-Charles mist Dwars door Vlaanderen

dinsdag 5 februari 2019 om 17:40
Roompot-Charles mist Dwars door Vlaanderen

foto: Cor Vos

Roompot-Charles kreeg de laatste weken de ene na de andere wildcard, maar de ProContinentale ploeg is niet uitgenodigd voor Dwars door Vlaanderen. Corendon-Circus – de formatie van Mathieu van der Poel – is wél van de partij.

Roompot-Charles – de ploeg van Lars Boom – kreeg eerder al een uitnodiging voor Parijs-Roubaix, de Omloop Het Nieuwsblad, de E3 BinckBank Classic én Gent-Wevelgem. Vorig jaar kreeg Roompot-Nederlandse Loterij ook al geen wildcard, in tegenstelling tot Vérandas Willems-Crelan.

Overige ploegen
Corendon-Circus is niet de enige Belgische ploeg die een wildcard heeft gekregen. Ook Sport-Vlaanderen Baloise en Wanty-Gobert zijn op woensdag 3 april van de partij. Verder hebben Cofidis, Direct Energie, Vital Concept-B&B Hotels én Israel Cycling Academy een uitnodiging ontvangen.

Aangezien Dwars door Vlaanderen tegenwoordig onderdeel uitmaakt van de WorldTour, zullen ook alle achttien WorldTour-ploegen aan het vertrek staan. Vorig jaar ging de zege voor het tweede jaar op rij naar Yves Lampaert. de Belg van Deceuninck-Quick Step versloeg Mike Teunissen en Sep Vanmarcke.

Het podium van Dwars door Vlaanderen 2018 – foto: Cor Vos

Van der Poel 
Overigens zal Corendon-Circus in Dwars door Vlaanderen kunnen rekenen op Van der Poel. De alleskunner liet eerder al weten de Belgische klassieker te zullen betwisten. Dit in tegenstelling tot de Omloop Het Nieuwsblad, waar zijn werkgever eveneens voor is uitgenodigd.

Wildcards flag-be Dwars door Vlaanderen
flag-be Corendon-Circus
flag-fr Cofidis
flag-fr Direct Energie
flag-il Israel Cycling Academy
flag-be Sport-Vlaanderen Baloise
flag-fr Vital Concept-B&B Hotels
flag-be Wanty-Gobert

Dit artikel delen:

7 Reacties

Scott Sunderland 5 februari 2019 om 17:57

Jammer. Maar niet zeuren. Ze hebben al veel wildcards gekregen. Ze zijn nou eenmaal geen WT ploeg. Zo goed mogelijk rijden waar je wél uitgenodigd bent. En dan komen ook volgend jaar de wildcards weer.

guyremgabdel 5 februari 2019 om 18:11

Lijkt me wel logisch. Waregem ligt niet ver van de franse grens voor de franse ploegen en Eric Van Lancker, sportdirecteur van Israel, woont in Waregem.

vluggejapie 5 februari 2019 om 19:31

Lekker boeiend. Welke ploeg een competitieve selectie kan neerzetten, is toch veel interessanter. Wat dat betreft zie ik hier wel een paar ploegen voor Roompot onderdoen.

guyremgabdel 5 februari 2019 om 19:42

@vluggejapie Welke ploegen ? Vital is met Coquard (2e in DDVL 2017), Corendon met VDP, Direct Energie met Terpstra, Cofidis, Vlaanderen en Wanty toch ook logisch.

heuvelcolombia 5 februari 2019 om 18:47

@redactie, is het een idee om in de titel gewoon ‘wildcards dwars door vlaanderen bekend’ of iets dergelijks te zetten? Dat dekt naar mijn mening beter het nieuws dat er te lezen is in dit artikel.

xistnc 5 februari 2019 om 19:22

Als je niet uitgenodigd wordt, kun je het ook niet missen.

r525 5 februari 2019 om 20:45

“Roompot wint niet in Parijs Roubaix”
Dit wordt straks ook de kop van een artikel?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair