Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem voor vrouwen live op tv

vrijdag 23 februari 2018 om 08:29
Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem voor vrouwen live op tv

foto: Alex Whitehead/SWpix.com

De Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem voor vrouwen zullen live op televisie te zien zijn. Sporza heeft besloten de finales van beide vrouwenkoersen uit te zenden. Ook gaat de Vlaamse omroep de finale van de Driedaagse Brugge-De Panne, een derde Vlaamse WorldTour-koers, in beeld brengen.

“Flanders Classics (wedstrijdorganisator, red.) wil traditiegetrouw een belangrijke rol blijven spelen in de opwaardering van het vrouwenwielrennen. Deze visibiliteit op de openbare omroep is van onschatbare waarde voor het vrouwenwielrennen en is andermaal een stap in de goede richting”, zegt Wouter Vandenhaute, CEO van Flanders Classics, tegen Sporza.

Sporza is van plan de finale van Gent-Wevelgem uit te zenden op hetzelfde kanaal als de mannenwedstrijd. Tijdens de Ronde van Vlaanderen hebben beide wedstrijden een eigen zender. De mannenwedstrijd is van start tot finish te zien op één, liefhebbers van de vrouwenkoers kunnen voor de finale terecht op Canvas.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Secondant 23 februari 2018 om 08:47

Leuk!! Ik kijk liever de laatste 10 kilometer bij de vrouwenkoers dan dat ik de wedstrijd bij de mannen van kilometer 60 t/m 50 kijk. Al kunnen die natuurlijk ook interessant zijn.

0
west 23 februari 2018 om 08:48

Dat wordt ouderwets dubbelschermen met de Pasen..

0
moa 23 februari 2018 om 10:40

Mooi zo! Ik hoop dat de TV exposure verder aanzet tot een professionalisering van het vrouwenwielrennen.

Ik kan het vrouwenwielrennen erg appreciëren en de laatste jaren is het niveau gevoelig gestegen. Maar bij een RVV bijvoorbeeld vind ik het spijtig dat de mannen 256km fietsen en de vrouwen 130km.

0
Hoebele 23 februari 2018 om 10:50

Goed nieuws! Hopen dat het jonge meisjes inspireert en de Belgische top eindelijk wat breder wordt dan D’Hoore/Cant.

0
Veloburto 23 februari 2018 om 13:14

Nou mooi toch voor die vrouwen. Ik vind het soms wel leuk om een vrouwenkoers te kijken, dus prima ontwikkeling

0
sooike 27 februari 2018 om 16:45

De NOS denkt er nog over na of ze aan deze twee koersen wel aandacht moeten besteden. Wel fijn dat er niet meer wordt geschaatst, dus zendtijd is er wel. Het is alleen nog zoeken naar een deskundige commentator. Ducrot en Dijkstra zijn weliswaar beschikbaar, maar de NOS streeft naar een wat hoger niveau. Maar gelukkig is er altijd Sporza !

0

Headlines

Populair

Materiaalzone