Ronde van Slovenië gaat niet door in juni: “Geen makkelijke beslissing”

vrijdag 20 maart 2020 om 10:52
Ronde van Slovenië gaat niet door in juni: “Geen makkelijke beslissing”

Diego Ulissi pakte vorig jaar de eindzege - foto: Cor Vos (archief)

De lijst met afgelaste wedstrijden wordt alsmaar langer: de organisatie van de Ronde van Slovenië heeft namelijk besloten om de 27e editie met één jaar uit te stellen vanwege het coronavirus. Opvallend: de wedstrijd staat pas midden juni op het programma.

De Ronde van Slovenië zou worden verreden van 10 tot en met 14 juni, maar de organisatie heeft nu al een streep gezet door het evenement. De reden: er is niet genoeg tijd om alles tot in de puntjes te organiseren. “Het is een complex project met veel verschillende partners en werknemers”, zo valt er te lezen in een persbericht.

“We zouden nu al bezig moeten zijn met het organiseren van de rittenkoers, maar we kunnen op dit moment niks doen vanwege het coronavirus. Dit zorgt dan weer voor financiële onzekerheid, waardoor we wel genoodzaakt zijn om de wedstrijd te annuleren. Het is geen makkelijke beslissing, maar we hebben er goed over nagedacht.”

“Daarnaast moeten we denken aan de veiligheid van de mensen die betrokken zijn bij het evenement. Het is op dit moment een te grote verantwoordelijkheid voor organisatiecomité Adria Mobil Cycling Club.” Dit betekent dat Diego Ulissi nog een tijdje de laatste winnaar blijft van de Ronde van Slovenië.

De Italiaan van UAE Emirates wist vorig jaar zijn landgenoot Giovanni Visconti voor te blijven na vijf dagen koers. Het Russische rondetalent Aleksandr Vlasov eindigde als derde.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Natte spons 20 maart 2020 om 11:04

Dat heet inschatten en vooruit kijken. Inzien dat na de piek het nog maanden duurt voordat grote groepen samen mogen komen, zeker wanneer het ook om wedstrijden gaat met veel internationale reizigers.

0
aardappeljager 20 maart 2020 om 11:47

Dat is zeker waar, maar wat terecht ook aangegeven wordt is het ontbreken van de mogelijkheid tot een gedegen voorbereiding.
Ik denk dat dat meer evenementen parten gaat spelen

0
FondriestTF3 20 maart 2020 om 12:19

Dat doemdenken is prima, je ziet alle niet-virologen ineens een mening hebben over hoe lang het gaat duren. Niemand weet wat er de komende maanden gaat gebeuren. Massale testfaciliteiten en je kunt het virus prima beheersen.

Daar gaat het nu niet om.

Je kunt niets organiseren met die onzekerheid en je hebt je financiën te regelen. Dus doen ze het in Slovenië slim. Streep er doorheen en je beperkt je verlies voor dit jaar.

Soms is je verlies nemen gewoon het slimste dat je kunt doen.

Nu is dit een economische reden. Maar zelfs als de ‘zelftests’ beschikbaar komen in – zeg – juni, kun je dan van sporters verwachten dat ze optimaal voorbereid zijn voor de Spelen in Tokyo bijvoorbeeld?

Ik vind het lastig, hoe lang kun je zo’n besluit voor je uit schuiven?

0
vincenzo 20 maart 2020 om 18:26

"Opvallend: de wedstrijd staat pas midden juni op het programma."

Deze organisatoren durven de realiteit onder ogen te zien en daarop te besluiten.
Ze zetten een goed voorbeeld voor de organisatoren van de andere koersen die nog niet zijn afgelast.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone