Ronde van Romandië 2020 zoekt WK-parcours op
dinsdag 7 mei 2019 om 14:24

Ronde van Romandië 2020 zoekt WK-parcours op

Het WK wielrennen zal in 2020 in het Zwitserse Martigny worden georganiseerd. Renners die het parcours van tevoren willen verkennen, doen er wellicht verstandig aan om de Ronde van Romandië in hun programma op te nemen. De WorldTour-wedstrijd zal namelijk een bezoekje brengen aan de plaatselijke omloop.

Volgens wedstrijdleider Richard Chassot zal de tweede etappe van de Zwitserse rittenkoers finishen in Martigny. De start is – net als tijdens het wereldkampioenschap in 2020 – in Aigle, daar waar het hoofdkantoor van de UCI is gevestigd. “Het is een unieke gelegenheid voor de renners om het WK-parcours te testen”, zo vertelt hij aan Le Nouvelliste.

Eerder wisten Zwitserse media al te melden dat het WK wielrennen in 2020 meer hoogtemeters kent dan dat van Innsbruck, waar Alejandro Valverde zich tot wereldkampioen wist te kronen. De beslissing zal waarschijnlijk vallen op de Col de La Petite Forclaz (3,8 km aan 10,5%), de enige beklimming tijdens de lokale ronde.

Twee of drie lokale rondes 
Als het aan Chassot ligt, dan zal het peloton tijdens de aankomende Ronde van Romandië twee of drie keer het lokale rondje afwerken. “Het is een uitdagend parcours, met heel wat technische passages. Ik ben daarom heel erg blij dat we de kans krijgen om een soort test-WK te organiseren.”

“Wellicht overtuigt dit sommige renners om volgend jaar deel te nemen aan onze wedstrijd.” Dit jaar ging de eindzege in de Ronde van Romandië overigens naar Primož Roglič.

RIDE Magazine