Ronde van Luxemburg gaat uit van wedstrijd mèt publiek

zaterdag 13 juni 2020 om 09:44
Ronde van Luxemburg gaat uit van wedstrijd mèt publiek

Jesús Herrada won vorig jaar de Ronde van Luxemburg - foto: Cor Vos

Menig organisator worstelt nog met de vraag of toeschouwers kunnen worden toegelaten bij de koers en zo ja, op welke manier. Maar in de Ronde van Luxemburg, onderdeel van de ProSeries, gaat men alvast uit van een wedstrijd met publiek.

“We organiseren alles zoals gewoonlijk. We schikken ons naar eventuele beperkingen, maar we bereiden een race voor mèt publiek”, zegt koersbestuurslid Benoît Theisen in het Luxemburgse dagblad L’Essentiel. De ronde heeft dit jaar een nieuwe plaats op de kalender – wat overigens al vaststond vóór de coronacrisis. De afgelopen jaren werd de koers steevast begin juni verreden, maar deze keer vindt de wedstrijd in september plaats.

Op de herschikte UCI-kalender valt de Ronde van Luxemburg nu midden in de slotweek van de wegens corona uitgestelde Tour de France. “De wielersport staat in de spotlights en het is beter dat te moeten concurreren met drie wedstrijden uit de WorldTour”, zegt Theisen. “Drie WorldTour-teams hebben hun deelname al toegezegd en we hopen op vijf. Voor de ProTeams hebben we meer verzoeken gekregen dan dat we plaats hebben.”

Van Trek-Segafredo, Nippo Delko One Provence en W52/FC Porto is bekend dat ze van start gaan. AG2R La Mondiale, Cofidis en UAE Emirates overwegen het. Om de koers aantrekkelijker te maken, mogen teams met slechts zes renners aantreden in plaats van zeven. Daarnaast hoopt de organisatie renners te verleiden die niet de Tour rijden, maar zich willen voorbereiden op het WK wielrennen, de Giro d’Italia of de Vuelta a España.

De Ronde van Luxemburg begint dinsdag 15 september en duurt tot zaterdag 19 september.

Dit artikel delen:

4 Reacties

lander luypaert 13 juni 2020 om 11:23

Om de koers aantrekkelijker te maken een renner minder. Denk net dat teams een renner extra zouden willen gebruiken.

Jungle Man 13 juni 2020 om 15:13

1 Renner minder per team op zich kan meer strijd opleveren. Wellicht is er dan ruimte voor meer teams.

vanSpringel 13 juni 2020 om 17:14

Goed zo ! dan plan ik het najaar vakantie in Luxemburg en ga het peloton 'kruip door, sluip door' volgen.

xistnc 13 juni 2020 om 17:42

Ooit gedaan toen het deelnemersveld nog wat interessanter was. Dat is helaas al een tijdje niet meer zo, want de streek leent zich prima voor zo’n idee. Mits het weer ook meewerkt, want dat is geen zekerheidje daar.

Headlines

Materiaalzone

Populair