Romain Bardet na ineenstorting: “Het is een nachtmerrie”
foto: Cor Vos
zondag 21 juli 2019 om 10:42

Romain Bardet na ineenstorting: “Het is een nachtmerrie”

De Franse wielerwereld is in de ban van Julian Alaphilippe en Thibaut Pinot. Die eerste koerst nog altijd in de gele trui, terwijl Pinot gisteren won op de flanken van de Tourmalet. Twintig na de binnenkomst van beide renners kwam een gedesillusioneerde Romain Bardet over de streep, wetende dat zijn Tour zo goed als voorbij is. “Dit is een nachtmerrie”, zo schrijft hij op social media.

Bardet kende al een bijzonder moeizame Tour, maar toch hoopte de kopman van AG2R La Mondiale te schitteren in de veertiende etappe naar de top van de Tourmalet. De Fransman moest echter al passen op de Col du Soulor, op zestig kilometer van de streep. Bardet kwam uiteindelijk met zijn ploeggenoten over de finish, op ruim twintig minuten van zijn winnende landgenoot Pinot.

De 28-jarige renner wilde na afloop niet met de pers praten, maar kwam niet veel later toch met een eerste statement. “Het is een nachtmerrie om twee weken lang achter de feiten aan te fietsen. Het is pijnlijk om vast te stellen dat ik totaal niet meedoe in de strijd om het klassement. Het is nu echter niet de tijd om naar verklaringen te zoeken.”

“Vanaf nu start een andere Ronde van Frankrijk. Als de benen niet willen luisteren, dan hoop ik het gebrek aan vorm te compenseren met mijn moraal. Ik wil iedereen van de ploeg bedanken, maar ook de vele Franse wielerfans. Ze zullen me blijven steunen in deze moeilijke tijd”, aldus Bardet.

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
21 juli 2019 11:04
Het is niet alleen een fysiek probleem. De druk van franse wielerfan kwelt die man al jaren. Hij moet eigenlijk eens naar een buitenlandse ploeg ipv een franse
Het is tijd voor deze jongen dat hem alles uit handen wordt getrokken. Bardet kan echt heel veel. Maar in de huidige ploeg is hij vastgeroest en is verandering moeilijk. De huidige patronen werken niet.

Hij moet gewoon alles anders gaat doen dan hij gewend is. Nieuwe manieren leveren in het hoofd van een renner ook een idee van nieuwe kansen op.
- Een tijdritcoach is prioriteit nr 1. En als het succes oplevert gaat hij het misschien nog leuk vinden ook.
- Continue mental coaching.
- Een andere voedingscoach, hij is wel mager, maar in mijn ogen te.
- Een duidelijke strategie.
- Een keer totaal andere wedstrijden rijden. Californië bijvoorbeeld.
- De tour voor etappezeges rijden en de Vuelta proberen voor winst.
- Een goede ploegsfeer (kan trouwens niet beoordelen hoe die nu is)
    21 juli 2019 11:07
    Uitstekende analyse...samen met Tom du Moulin en Roglic de prijzen verdelen bij Jumbo Visma ?
    Frits van Eerd kan het betalen
    21 juli 2019 11:25
    Akkoord!
    21 juli 2019 11:27
    Arm chair psycholoog....
    21 juli 2019 11:30
    In de tour twee jaar terug was de ag2r ploeg de enige die sky het vuur aan de schenen legde en als geheel vol gas voor monsieur bardet reed, maar toen kwam die ook niet verder als stek 3..

    tijdritten blijft een heikel punt bij de fransen.

    Bij alaphilippe en pinot straalt toch veel meer gedrevenheid uit, bardet blijft toch altijd meer het achterlijke neefje wat stil in een hoekje gaat zitten op een verjaardag..
    21 juli 2019 12:18
    @john. Wat doen we hier anders met zijn allen in het commentaar.
21 juli 2019 11:05
Tour op maat gemaakt voor deze knul en dan zo afgeschminkt worden. Er zit ook wel een schoonheid in.
21 juli 2019 11:08
Volgend jaar beter een jaartje focussen op de Giro en wegblijven uit de Tour lijkt me een goed plan.
    21 juli 2019 12:46
    Dat zou een prima oplossing zijn eens 1-2 jaar de tour gewoon overslaan en eens naar de Giro gaan. Beetje zelfde weg als Pinot deed gewoon Tour overslaan en alles op Giro en wat kleinere koersen. Alleen vrees ik dat Ag2R gewoon wil dat hij alles op de Tour zet, simpel omdat ze daar geen andere (klassements)kopman hebben.
    21 juli 2019 13:16
    @ Koos , dan kopen ze toch Tom Dumolin .
21 juli 2019 11:14
Mooie sportman en eerlijke reactie. Goede teamspirit ook, succes delen maar ook tegenslag. Veel sympathie voor deze man.
21 juli 2019 11:29
Erg jammer dat dit hem overkomt. Maar het team gelooft nog in hem. Oorzaak zoeken, uithuilen en nieuwe kans volgend jaar.
21 juli 2019 11:31
Die man stapt niet meer op, of stapt snel af in de etappe vrees ik.
21 juli 2019 12:41
Bardet moet gaan Crossen deze winter....
21 juli 2019 13:34
Mooie foto. Alléz Bardet.

Reacties zijn gesloten.