‘Romain Bardet gaat voor klassiekers en combinatie Giro-Vuelta’

vrijdag 19 februari 2021 om 09:48
‘Romain Bardet gaat voor klassiekers en combinatie Giro-Vuelta’

Romain Bardet in het tenue van AG2R La Mondiale - foto: Cor Vos

Romain Bardet zal dit jaar niet aan de start staan van de Tour de France, zo meldt L’Équipe. De 30-jarige klimmer zal zich volgens de Franse sportkrant richten op de klassiekers, de Olympische Spelen in Tokio en de combinatie Giro d’Italia-Vuelta a España.

Romain Bardet heeft zijn eerste weken bij Team DSM inmiddels achter de rug. Als we L’Équipe mogen geloven, zal hij over een week zijn debuut maken voor de WorldTour-ploeg van manager Iwan Spekenbrink. Bardet zal voor het eerst een rugnummer opspelden in Omloop Het Nieuwsblad, gevolgd door een optreden in Strade Bianche.

Na de Toscaanse wittewegenklassieker blijft Bardet in Italië voor Tirreno-Adriatico. De Fransman zal dit jaar dus niet deelnemen aan Parijs-Nice. Na Tirreno-Adriatico volgen wellicht de heuvelklassiekers. De Giro d’Italia zal dan weer de eerste grote ronde worden in dienst van Team DSM.

Bardet wilde eigenlijk al vorig jaar zijn debuut maken in de Ronde van Italië, maar na de uitbraak van de coronacrisis werden de plannen gewijzigd en ging hij alsnog naar de Tour. Dit jaar kiest hij dus voor de Giro d’Italia. Na de Olympische Spelen is het tijd voor de Vuelta a España.

Dit artikel delen:

14 Reacties

Ab Normaal 19 februari 2021 om 10:54

Wellicht de heuvelklassiekers? Wat is dat nu weer, wellicht… wat moet je daar nu mee als zelfrespecterend pooltjes speler?

Romāns Vainšteins 19 februari 2021 om 14:38

Zowel op LBL als GDL als winnaar aanduiden en bidden dat hij er één wint.

lo squalo dello Stretto 19 februari 2021 om 10:57

Mooi programma! Rijdt Hindley ook de Giro?

Dr op en dr over 19 februari 2021 om 11:33

Giro en Vuelta ? Dan wordt hij ineens toch weer een kandidaat voor m’n jaarteam ipv Hindley, die dan waarschijnlijk de Tour wel zal rijden.

Turtlehead 19 februari 2021 om 12:05

Dat is toch apart, geen Tour voor een Fransman. Die kan een hoop publiciteit pakken daar voor die ploeg.

lo squalo dello Stretto 19 februari 2021 om 14:37

Is die publiciteit nodig voor de ploeg in de Tour? Ik bedoel; heeft DSM veel belangen in de Franse markt om effectief met een Fransman te scoren? Wanneer Cees Bol een etappe wint is de returnwaarde wellicht groter dan dat Bardet een etappe wint.

Romāns Vainšteins 19 februari 2021 om 14:43

Hij heeft er al ritten en podium gehaald.

Wat willen ze nog meer? Dat hij als Jeanne d’Arc op een Versailliaans balkonnetje gaat staan en met weeïge gebaartjes camembert en slakken strooit?

Jan Blokland 19 februari 2021 om 12:24

Mijn gevoel zegt, dat het lastig gaat worden voor Bardet. Valt veelal toch tegen. Met tegenstand van Pogacar, Bernal, Hirschi, Carapaz, wellicht Van Evenepoel, Roglic, en zal er nog wel een paar vergeten, vraag ik het mij af of het nog wat word met Bardet. Heb dat ook met Pinot overigens. Het is toch meestal net niet met hen.

Dr op en dr over 19 februari 2021 om 12:51

Ik heb juist het tegenovergestelde gevoel. Ik heb zo'n vermoede dat Bardet na tien jaar binnen dezelfde omgeving juist zal opleven door door bij DSM te gaan fietsen.

De drang zich te bewijzen voor een nieuwe werkgever, de nieuwe trainingsmethodes, de professionelere begeleiding en eens een totaal ander programma te gaan rijden zullen Bardet goed doen.

Nu verwacht ik van hem geen grote ronde zege of zo, maar een top vijf in de Giro houdt ik echt niet voor onmogelijk.

Berg op 19 februari 2021 om 13:44

Duidelijk dat hij helemaal klaar is met de Franse koersen. Verstandig om op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen. Zie hem in de klassiekers wel ergens tussen plek 5 en 20 eindigen

Frank V 19 februari 2021 om 13:59

Ik gun ‘m een gelijkaardige klassiekercampagne als die van ’18.
Allez Romain!

Gitan 19 februari 2021 om 14:17

Ik zou hem wel graag eens Luik-Bastenaken-Luik zien winnen.

lo squalo dello Stretto 19 februari 2021 om 14:37

Idem. Grote rondes lijkt me met de nieuwe garde een moeilijk verhaal maar een mooie eendagskoers zit er echt wel in. Ze hebben er in bepaalde situaties ook het team voor om af te stoppen in een achtervolgende groep ed.

Marszzz 19 februari 2021 om 15:53

Of de Strade Bianche

Materiaalzone

Populair