‘Rohan Dennis en Bahrain Merida praten over afkopen contract’
foto: Cor Vos
zaterdag 27 juli 2019 om 13:44

‘Rohan Dennis en Bahrain Merida praten over afkopen contract’

Gaan Rohan Dennis en Bahrain Merida binnenkort uit elkaar? Als we het Britse Cyclingnews mogen geloven, dan biedt de WorldTour-formatie de Australiër de mogelijkheid om zijn contract af te kopen. De beslissing zal volgens het wielermedium binnen afzienbare tijd worden genomen.

De 29-jarige Dennis lijkt aan te sturen op een breuk met Bahrain Merida, nadat de regerend wereldkampioen tijdrijden zonder aanwijsbare reden uit de Tour de France verdween. Intussen klinken de geluiden steeds duidelijker dat zijn ontevredenheid over materiaal en kleding de aanleiding was voor zijn opvallende opgave.

Het is wel duidelijk dat de relatie tussen Dennis en het teammanagement van Bahrain Merida tot een nulpunt is gedaald. Volgens Cyclingnews zijn er dan ook gesprekken gaande tussen beide partijen, waarbij er wordt gekeken of het voor Dennis mogelijk is om zijn contract af te kopen. De allrounder heeft nog een verbintenis tot en met 2020.

Dennis’ manager ontkent overigens dat er zulke gesprekken zijn gevoerd. Het management van Bahrain Merida zal na de Tour om de tafel zitten om de verschillende opties te bespreken. Het is ook niet uitgesloten dat beide partijen alsnog met elkaar verder gaan, maar dan zullen er wel wat plooien moeten worden gladgestreken.

Op weg naar CCC?
Mocht Dennis zijn contract afkopen, dan kan hij wellicht terecht bij het Poolse CCC. De ploeg van Olympisch kampioen Greg Van Avermaet wordt namelijk geleid door Jim Ochowicz, een oude bekende van Dennis. Ze kennen elkaar van hun gezamenlijke periode bij het Amerikaanse BMC, de voorloper van CCC.

“We kijken altijd naar beschikbare renners, met de vraag of ze passen binnen onze organisatie”, aldus Ochowicz. “We hebben nooit de interesse in Rohan verloren. We zijn op een goede manier uit elkaar gegaan. Ik praat altijd met renners die interesse hebben om weer terug te keren. Ik heb er geen probleem mee om met hem te werken.”

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
27 juli 2019 13:54
Die gaat/wil echt niet blijven bij Bahrein. Vraag me af welke ploeg de gok zal wagen om Dennis een contract te geven. Terug naar CCC of naar DDD waar ze nu op 'zijn' BMC fietsen rijden?
    27 juli 2019 14:31
    Ik denk dat heel veel ploegen die 'gok' durven wagen.
27 juli 2019 13:55
Met elkaar doorgaan zal niet makkelijk worden. Voor niemand. Als buitenstaander heb ik geen idee hoe het precies in elkaar zit verder.

Maar er zal best een andere ploeg met Dennis verder willen gaan als men van te voren bespreekt hoe een situatie als bij Bahrein te voorkomen.

Het blijft een geweldige tijdrijder. Die soms behoorlijk kan klimmen. Als rondrenner heeft hij zich niet bewezen.
27 juli 2019 14:00
CCC is los zand, dus de perfecte plek voor Dennis.
27 juli 2019 14:04
Ik zie hem ook nog wel naar EF gaan. Ook een oud nest.
    27 juli 2019 14:15
    Daar heeft 'ie nog een half jaar in te halen.
27 juli 2019 14:11
Jumbo lijkt me wel wat. Die kunnen wel werken met renners met een gebruiksaanwijzing
    27 juli 2019 14:32
    Dumoulin, Martin en Dennis in een team en dan WK TT(T) verliezen uiteraard.
    27 juli 2019 15:06
    Kittel en Bouhanni erbij voor de sprints, Quintana voor het klimwerk.
    Stef Clement als ploegleider en Jan Ulrich voor de PR :)
    27 juli 2019 16:50
    Daar is hij ook al een keer niet te vrolijk weggelopen....
27 juli 2019 15:32
Das dan wel consequent.

Reacties zijn gesloten.