Roglic slaat in tijdrit slag in klassement Dauphiné: “Dit is nodig om beter te worden”

woensdag 8 juni 2022 om 18:46
Video

Primož Roglič staat er na de individuele tijdrit in het Critérium du Dauphiné uitstekend voor in het algemeen klassement. De Sloveense kopman is nu derde, achter gele trui Wout van Aert en nummer twee Mattia Cattaneo. “Ik ben tot het uiterste gegaan en daar ben ik heel blij mee”, vertelt Roglič na afloop.

In de 31,9 kilometer lange tijdrit zelf werd hij vijfde, op 42 seconden van winnaar Filippo Ganna. Meedoen om ritwinst zat niet in zijn hoofd, gaf hij toe. “Niet echt. We hebben het gezien, dit was een vlakke tijdrit voor de grote gasten. Oké, ik ben ook groot, maar zij gingen altijd sneller zijn”, doelt hij op Ganna en Van Aert.

Na een knieblessure koerst Roglič inmiddels weer zonder pijn. “Het gaat goed. Ik ben nog niet op mijn best, maar ik heb dit nodig om nog beter te worden”, kijkt hij uit naar de Tour de France. “Mentaal gaat het ook goed. Ik ben blij met mijn prestatie. Ik ben tot het uiterste gegaan en daar ben ik heel blij mee. Of dit genoeg is om in Kopenhagen, dat zien we daar wel. Maar deze inspanningen helpen mij en zijn onderdeel van de voorbereiding op de Tour.”

In het klassement staat Roglič er dus het beste voor van alle klassementsrenners. Ploeggenoot Jonas Vingegaard volgt op een halve minuut en daarna is Damiano Caruso de volgende op 43 seconden van Roglič. “Er komen eerst nog wat ‘vlakkere’ sprintetappes, maar dan gaan we de bergen in. Ik kijk uit naar die bergetappes. Hopelijk kan ik dan zien hoe het gaat. Natuurlijk ben ik hier om te winnen”, zegt hij.


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

7 Reacties

Murcia 8 juni 2022 om 18:56

Is zoals altijd volkomen zichzelf, leek met dat reuze verzet wel te willen bewijzen dat de knie echt geen pijn meer doet maar verliest op vlak terrein altijd van de mannen met een kilo of 12 tot 15 meer. Volgende test is aankomend weekeinde en hij staat er prima voor nu.

0
Zenon J. 8 juni 2022 om 19:06

En mooi dat hij zegt dat hij dit rondje wel graag wil winnen

0
quickstep_wolfpack 8 juni 2022 om 19:32

Hoop zo dat hij in topvorm is in de tour. Denk ik de enige die pogi het lastig kan maken. Anders verwacht ik een one man show kwa klassement van pogi

0
quickstep_wolfpack 8 juni 2022 om 19:33

In dit rondje hoop ik dat cattaneo het volhoudt natuurlijk. Maar ben bang dat hij er dit weekend wel doorzakt.

0
Landeirovic 8 juni 2022 om 19:48

Cattaneo gaat in het weekend rond de 20 minuten verliezen. Als het niet meer zal zijn.

0
tyborsky 8 juni 2022 om 19:55

Het viel mij op dat Roglic niet stevig op de fiets zat. Hij ging alle kanten op

0
molovin 9 juni 2022 om 10:09

Die gaat deze Dauphine lachend winnen, komend weekend zal WvA uiteindelijk wel lossen maar dan zitten ze nog met zijn tweeën te lachen in het wiel van de concurrentie. Mooie test voor de tour.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone