Roglic over Luik-Bastenaken-Luik: “Je moet een speciale dag hebben”

zondag 25 april 2021 om 10:41
Roglic over Luik-Bastenaken-Luik: “Je moet een speciale dag hebben”

foto: Cor Vos

Primož Roglič is een van de grote namen aan de start van Luik-Bastenaken-Luik. De Sloveen wist vorig jaar, na een chaotische slotfase, de klassieker te winnen en hoopt dit jaar opnieuw op het hoogste schavotje te staan. Voor de start hield Roglič zich echter op de vlakte.

“We zullen zien hoe ik me voel ten opzichte van de concurrentie”, begint de titelverdediger in gesprek met Sporza. “Ik denk dat deze koers me goed ligt. Het is een lange en zware wedstrijd en dus heb je een speciale dag nodig. Ik hoop dat ik over de juiste benen beschik. Het is zaak om als ploeg gefocust te zijn en te blijven.”

Scenario’s
De laatste jaren valt de beslissing op de flanken van de laatste klim van de dag, de steile Côte de la Roche-aux-Faucons. Krijgen we dit jaar eenzelfde scenario, was een van de vragen voor de start. “Het zal opnieuw een beslissende klim zijn”, aldus Roglič. “Maar we hebben in het verleden gezien dat je ook eerder iets kunt ondernemen.”

“Het zal al vroeg koers zijn. Ik hoop niet van bij de start, maar toch zeker in de laatste honderd kilometer”, lacht de kopman van Jumbo-Visma. “Ik wil van deze wedstrijd genieten en samen met de jongens maximaal presteren. We zullen dan wel zien wat er gaat gebeuren. Dat hangt af van de benen”, denkt de nummer twee van de voorbije Waalse Pijl.

Dit artikel delen:

7 Reacties

reusjen 25 april 2021 om 10:57

Een interview als dit slaat eigenlijk ook echt helemaal nergens op. Dit is gewoon vragen stellen om het vragen stellen.

Roeptoeter 25 april 2021 om 11:09

En is dit dan niet reageren om het reageren?

reusjen 25 april 2021 om 12:29

Nee…….

Jean Dumas 25 april 2021 om 11:12

Hoop dat Jumbo de koers lekker zwaar gaat maken, met DQS.

Romāns Vainšteins 25 april 2021 om 11:25

Die hebben juist behoefte aan een gecontroleerde koers met accent op de Rots, ook Movi gaat daarvoor met een schietgebedje dat el Imbatido weet aan te haken.

De harde/chaos koers zal vanuit Astana, Ineos, Trek, wat mij betreft UAE ook.

Peet Gute 25 april 2021 om 12:20

of Flupke die zijn pootjes te snel omhoog gooit

Turtlehead 25 april 2021 om 12:32

Zo te lezen gaat ie er weer te vroeg aan beginnen, gooit de ene cartouche die hij heeft vroeg op tafel en Pogyboy en/of Flipje knallen eroverheen.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair