Roglic boekt nieuwe zege: “Op het einde had ik mazzel”

dinsdag 8 oktober 2019 om 18:11
Roglic boekt nieuwe zege: “Op het einde had ik mazzel”

foto: Cor Vos

Primož Roglič is zaterdag dé te kloppen man tijdens de Ronde van Lombardije, na zeges in de Giro dell’Emilia en Tre Valli Varesine. De Sloveen van Jumbo-Visma won vandaag na een goed getimede aanval in de slotkilometer, maar profiteerde ook optimaal van een blunder van de organisatie. “Op het einde had ik mazzel”, aldus Roglič.

De 29-jarige renner won vandaag dus Tre Valli Varesine, maar Roglič leek lange tijd genoegen te moeten nemen met een verre ereplaats. De winnaar van de Vuelta a España koerste namelijk in een derde groep, maar Roglič profiteerde optimaal van het verkeerd rijden van de eerste achtervolgers. Hierdoor reed alleen nog de eenzame Luis Léon Sánchez vooruit.

De Spanjaard van Astana leek op weg naar de zege, maar hij werd net voor de streep ingerekend door enkele toppers, waaronder Roglič. De ronderenner koos vervolgens de linkerkant van de weg, zag zijn concurrenten treuzelen, waardoor hij zijn dertiende zege van 2019 boekte. “In de finale had ik mazzel met die mannen die verkeerd reden.”

“Anders had ik hier niet voor de winst kunnen strijden”, beseft de winnaar. “Het was een lastige koers en een zware finale. Ik moet ook vandaag de ploeg complimenteren. We hebben de hele dag gecontroleerd en de koers in handen genomen. Toen Sánchez werd ingerekend, ben ik vol aangegaan. Dit is een geweldig seizoen en hopelijk kunnen we de lijn doortrekken naar de Ronde van Lombardije.”

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

7 Reacties

limburgia 8 oktober 2019 om 19:05

Oei oei Tom Dumoulin om volgend jaar de primus van Jumbo Visma te worden zal niet evident zijn.

Bulcke 8 oktober 2019 om 19:12

Dat is precies de reden dat hij bij jumbo wilde fietsen volgens mij

Viktrodriguez 9 oktober 2019 om 08:15

Juist die rol als onderdeel van een meerkoppig monster is inderdaad waarom TD naar een andere ploeg wilde.

xistnc 8 oktober 2019 om 19:33

Komend weekend maar Parijs-Tours rijden. Lombardije is geen uitdaging.

Covadonga 8 oktober 2019 om 20:59

Wel eerlijk dat hij toegeeft dat hij heeft geprofiteerd van de blunderende organisatie. Respect.

vanSpringel 8 oktober 2019 om 22:40

Dat is nu juist waar Roglic goed in is. Vooruitkijken en zien waar de kansen liggen.

Tony van Raamsdonk 9 oktober 2019 om 10:21

Primož Roglič….Uitzonderlijk,de klasse van deze renner. Sterk,slim en tactisch. Gaat aan op het juiste moment. En dan een supersterke ploeg die elkaar tot grote hoogte stuwt.
Ben ook blij da Geesink weer terug is en elke keer aan het sleuren is op kop. Ik denk dat de ploegen die naar de tour gaan het toch wel benauwd beginnen te krijgen. Ik denk dat JUMBO-VISMA de tour kan winnen. Roglič met een sterke ploeg kan Bernal en Froome verslaan. Ik ben wel benieuwd hoe Tom terug komt……

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair