Roger Kluge volgt Caleb Ewan naar Lotto Soudal

woensdag 29 augustus 2018 om 18:17
Roger Kluge volgt Caleb Ewan naar Lotto Soudal

foto: Sirotti

Roger Kluge verruilt aan het einde van dit seizoen Mitchelton-Scott voor Lotto Soudal; daarmee volgt hij het voorbeeld van zijn huidige kopman Caleb Ewan. De boomlange Duitser, die ook actief is op de piste, tekent voor twee seizoenen en rijdt daardoor tot zeker eind 2020 bij de Belgische formatie, waar hij zich vooral zal wegcijferen voor Ewan en de andere kopmannen.

“Ik kijk er erg naar uit om voor Lotto Soudal te rijden. Ik draai al enkele jaren mee in het profpeloton, maar dit wordt toch weer een nieuw hoofdstuk. In 2010 tekende ik mijn eerste grote contract bij een WorldTour-team, dus het wordt mijn negende seizoen als profrenner. Het is erg speciaal om voor een Belgisch team te rijden met zo’n rijke geschiedenis.”

Focus op het wegwielrennen
Kluge is de huidige wereldkampioen op de koppelkoers; die titel veroverde hij in maart samen met Theo Reinhardt tijdens het WK Baanwielrennen in Apeldoorn. Ook is hij een bekend gezicht in het zesdaagsecircuit. “Eerst en vooral ben ik wegrenner, maar het baanwielrennen maakt natuurlijk een groot deel uit van mijn leven. Ik groeide op met de piste en deed veel wedstrijden tijdens mijn jeugd.”

Zijn focus ligt momenteel echter op het wegwielrennen, benadrukt hij. “Als er ruimte is en de kans zich voordoet, zal ik die uiteraard grijpen om nieuwe overwinningen op de piste te behalen. Maar zoals ik zei, mijn rol en prestaties bij Lotto Soudal komen op de eerste plaats.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

blix 29 augustus 2018 om 21:47

Zou Mezgec nog volgen?

0
Chaba 30 augustus 2018 om 08:27

Ewan vangt al niet veel wind maar met deze renner voor je hoeft hij zich helemaal geen zorgen te maken en daarnaast is Kluge ook gewoon snel in de sprint. Dus perfect om Ewan te gang maken.

0
Pubsted 30 augustus 2018 om 09:26

Ewan is zo klein, die vangt de wind weer op die onder Kluge doorgaat

0
Simon1 30 augustus 2018 om 11:51

Kluge voor goud op OS.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone