Roemeen Grosu wint voor de tweede keer in Qinghai Lake

vrijdag 19 juli 2019 om 08:40
Roemeen Grosu wint voor de tweede keer in Qinghai Lake

foto: Cor Vos

De zesde etappe van de Tour of Qinghai Lake (2.HC) eindigde niet geheel verrassend in een massasprint. Het was de Roemeen Eduard Michael Grosu die in Bird Island naar zijn tweede etappezege wist te sprinten. De renner van Delko-Marseille-Provence bleek sneller dan Imerio Cima en Siarhei Papok.

Voor de 26-jarige Grosu is het zijn derde zege van het seizoen, aangezien hij ook al de beste was in de Ronde van Limburg. In het klassement zien we geen verschuivingen. De Colombiaan Robinson Chalapud – die vandaag achtste werd – blijft leider, voor zijn ploeggenoten Óscar Sevilla en Cristhian Montoya.

De Tour of Qinghai Lake gaat morgen verder met een individuele tijdrit van bijna veertig kilometer in en rond Haiyan. Zondag staat dan weer de koninginnenrit op het programma richting Qingshizui. Chalapud verdedigt een voorsprong van 32 seconden op Sevilla en Montoya.

Dit artikel delen:

4 Reacties

mamaffia 19 juli 2019 om 09:12

Zou toch leuk zijn voor die jongen als hij nog eens de Tour mag rijden. Zou bij mijn weten de eerste Roemeen in de Tour zijn, of vergis ik me?

0
the student 19 juli 2019 om 09:20

Gek genoeg lijkt het erop dat er nog nooit een Roemeen de tour de France heeft gereden… Dat is eigenlijk best gek.

edit: In 1936 reed er een Roemeens nationaal team de tour de france:
https://en.wikipedia.org/wiki/1936_Tour_de_France
Ze zijn niet met genoeg renners gefinished voor het ploegenklassement ik weet niet of er een rijder uitgereden heeft. T lijkt er niet op.

0
Chris Van Uden 19 juli 2019 om 13:04

Hier wel een ITT van 40 km..!

0
rennerske 19 juli 2019 om 15:01

Wat een geweldenaar. Maakt hem allemaal niks uit: Limburg of China. Stapje hoger zeer gegund.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone