Roemeen Grosu spurt naar de zege in Ronde van Slowakije

donderdag 19 september 2019 om 18:38
Roemeen Grosu spurt naar de zege in Ronde van Slowakije

foto: Cor Vos (archief)

De tweede etappe van de Ronde van Slowakije is gewonnen door Eduard Michael Grosu. De Roemeen van Delko Marseille Provence was na een lastige finale sneller dan Yves Lampaert en Arnaud Démare. Lampaert neemt wel de leiderstrui over van Stefan Küng.

Na de drukke openingsdag met ritzeges voor Alexander Kristoff en Stefan Küng, ging de Ronde van Slowakije vandaag verder met een etappe door het middengebergte. De rit van Bardejov naar Ruzomberok was maar liefst 226 kilometer lang en voerde de renners door het Hoge Tatra-gebergte in het noorden van Slowakije. En toch behoorde een (massa)sprint tot de mogelijkheden, aangezien de laatste zeventig kilometer vlak waren.

Ondanks enkele vroege schermutselingen begonnen we met een compact peloton aan de eerste beklimming van de dag: de Obručné (2,8 km aan 5,4%). Vlak nadat bergkoning Kenny Molly als eerste wist boven te komen op de Obručné, zagen we een aanval Rémy Rochas, Martin Salmon (die volgend jaar zal koersen voor de profploeg van Team Sunweb) en Idar Andersen. Het peloton liet begaan, waardoor de vroege vlucht bekend was.

Vluchters worden ingerekend, Grosu is de snelste 
Het verschil liep op tot maximaal zeven minuten, maar het peloton – en met name Groupama-FDJ, dat de wedstrijd controleerde voor sprinter Arnaud Démare – raakte nooit echt in paniek. Op goed twintig kilometer van de finish werden de drie vluchters ingerekend, waardoor we gingen sprinten in de straten van Ružomberok. Het was echter geen typische massasprint, aangezien de finale nog behoorlijk pittig was met enkele oplopende stroken.

De lastige aankomst bleek spek naar de bek van Grosu, die zijn ploeg Delko Marseille Provence een prestigieuze overwinning wist te bezorgen. De 27-jarige Roemeen was na 226,6 kilometer sneller dan Lampaert en Démare, die het harde werk van zijn ploeg niet kon verzilveren. Lampaert won dan wel niet de etappe, de renner van Deceuninck-Quick-Step mag dankzij de bonificaties morgen wel starten in de leiderstrui.

Dit artikel delen:

9 Reacties

aardappeljager 19 september 2019 om 18:46

Mooi dat hij nog eens een zege meepakt. Toch Demare verslagen hierm

0
Rhohan 19 september 2019 om 19:06

Hier bewijst ie wel z’n plekje in de Roemeense afvaardiging voor het WK ;)

0
mamaffia 19 september 2019 om 19:21

Zou toch best een plekje bij een WT-ploeg verdienen. Lijkt me wel leuk hem eens in de TdF te zien. Zpu de 1e Roemeen zijn lijkt me

0
CeRo 19 september 2019 om 20:00

Volgens PCS hebben er in de geschiedenis al 4 Roemenen deelgenomen aan de Tour.

0
Covadonga 19 september 2019 om 20:06

Volgens diezelfde site stijgt Kung vandaag 47 plaatsen naar de tweede plaats in het ak …

0
Verweggistan 19 september 2019 om 20:18

Coma is niet meer laatste in het klassement, nu is dat Wacker. :)

0
LutsenkoFan 19 september 2019 om 20:50

Demare is ook wel erg slecht bezig sinds de Giro.

0
Chaba 19 september 2019 om 22:09

Lampaert 2de misschien nog wel verrassender zo voor Demare!

0
Dusbaba 20 september 2019 om 10:55

Volgens mij klopt het algemeen klassement niet. Boy van Poppel wordt hier (knap!) negende, wint tijd, maar zakt in het algemeen klassement?

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone