Robert Gesink kijkt uit naar rentree in Catalonië: “Ben er klaar voor”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 19 maart 2023 om 12:18

Robert Gesink kijkt uit naar rentree in Catalonië: “Ben er klaar voor”

Robert Gesink maakt maandag in de Ronde van Catalonië (20-26 maart) zijn rentree in het peloton. De ervaren Nederlander van Jumbo-Visma liep in januari bij een val een gebroken schaambeen op, maar Gesink is na een succesvolle revalidatie weer klaar om te koersen. “Ik heb er alles aan gedaan om zo fit mogelijk te geraken”, klinkt het.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Gesink liep in januari, tijdens de Santos Tour Down Under, bij een harde val een gebroken schaambeen op. Dit was een flinke streep door de rekening van de 36-jarige klimmer, die in het verleden wel vaker moest dealen met blessures, maar Gesink keek ook al snel weer vooruit. “Na twee weken was ik in staat om pijnvrij te trainen”, zegt hij op de website van Jumbo-Visma.

“We zijn inmiddels acht weken verder en ik durf wel te stellen dat ik klaar ben om mijn rentree te maken. Ik heb er alles aan gedaan om zo fit mogelijk te geraken. Ook op mijn leeftijd kijk ik er nog steeds naar uit om een rugnummer op te spelden en de wielrenner Robert Gesink stukje bij beetje weer verder te ontwikkelen.”

Stap in de juiste richting 
Gesink voelt zich naar eigen zeggen goed genoeg om een rol van betekenis te spelen in de Ronde van Catalonië. “Anders had ik verstek laten gaan. Hopelijk kan ik voor mezelf weer een volgende stap zetten. Ondervinden dat je een stap in de juiste richting zet, dat geeft telkens weer een hoop voldoening.”

Gesink zal komende week voornamelijk in dienst rijden van klassementskopman Primož Roglič. Naast Gesink en Roglič, die onlangs Tirreno-Adriatico op zijn naam schreef, staan ook Steven Kruijswijk, Koen Bouwman, Tobias Foss, Sepp Kuss en Michel Hessmann maandag aan de start voor Jumbo-Visma.

 
3 Reacties
Sorteer op:
19 maart 2023
Go, go Gesink. Met het nodige klimwerk is er een mooie rol voor je weggelegd.
20 maart 2023
Klasse Gesink, je bent gemist.
19 maart 2023
En na een week mag hij terug beginnen te revalideren…

Reacties zijn gesloten.