Rob Peeters gaat stoppen met veldrijden

vrijdag 20 oktober 2017 om 08:38

Rob Peeters is bezig aan zijn laatste seizoen als veldrijder. De 32-jarige Belg heeft besloten te gaan stoppen, omdat hij niet meer kan meestrijden met de besten. “Ik heb geen zin om nog langer aan te modderen”, zegt hij tegen Veldritkrant.be.


“Ze rijden te rap. Eigenlijk vooral sinds de komst van Mathieu van der Poel en Wout van Aert is het steeds moeilijker geworden. Vroeger werd na een rondje rap rijden al eens getemporiseerd. Dat is nu nooit meer het geval. Daarnaast zijn de parcoursen ook niet in mijn voordeel veranderd. Ik ben een renner die het moet hebben van zijn vermogen, maar de laatste jaren is het veldrijden geëvolueerd naar een sport die steeds meer techniek vereist. Ik gebruik dat overigens niet als excuus, ik stel het gewoon vast.”

“Ik heb er deze zomer nog een keer alles voor gedaan, maar het lukt niet om nog voor de ereplaatsen mee te doen. Dan hou ik liever de eer aan mezelf. Het is mooi geweest, maar om aan te modderen, heb ik geen zin.”

Peeters zegt vooral dankbaar te zijn voor de kansen die hij heeft gekregen tijdens zijn carrière. Zijn beste prestatie is een zilveren medaille op het WK veldrijden 2012 in Koksijde. Ook stond hij twee keer op het podium van het BK. In februari rijdt hij zijn laatste cross.

Dit artikel delen:

8 Reacties

tricoloor 20 oktober 2017 om 09:26

Ik kende hem niet, maar met zo’n gedegen eerlijke beschouwing moet je haast fan worden.
Ik zal bij de volgende crossen op hem letten.

Plavka 20 oktober 2017 om 10:01

@tricoloor
Welke steen heb jij de laatste jaren onder gezeten. Grapje hoor. Maar Rob was tot 2 jasr geleden een vaste waarde in de top van het veldrijden, won bijna nooit, maar zat altijd bij de eersten. Gewoon goede uitslagen.
Oprechte en ik denk, goede beslissing. Dit heeft gewoonweg geen zin.

Nu Klaas Vantornhout nog tot inzicht bekeren, want die bakt er ook helemaal niks meer van.

wimpy 20 oktober 2017 om 10:03

@ Plavka

Hoezo? Klaas is ook aan zijn laatste seizoen bezig

ChefSpijker 20 oktober 2017 om 10:03

Vantornout stopt er ook mee eind dit seizoen. Heeft ie al een tijdje geleden aangekondigd dat dit zijn laatste seizoen is.

Plavka 20 oktober 2017 om 12:57

Oke, bedankt, werd me ook tijd zeg.

sooike 20 oktober 2017 om 16:23

Rob niet bekend hier? Jee, hij rijdt al jaren verdienstelijk ee, maar nooit geen top. Heeft een eerlijke verklaring. Sinds de komst van vooral VdP en VA is het veldrijden harder en sneller geworden en dat is voor vele subtoppers iedere keer weer veel te veel van het goede. Verstandig besluit…zouden meer anoniemen misschien moeten nemen!

DaveEvans 20 oktober 2017 om 18:45

Hij heeft wel een paar seizoenen gekend dat hij aardig in de subtop meedeed. Maar de laatste jaren werd het minder en minder. Maar goed bepaald geen nobody dus en vind het knap dat hijzelf inziet dat het over is.

zipp404 20 oktober 2017 om 19:24

De crosswereld heeft de laatste jaren inderdaad een metamorfose onder gaan, Rob. Naast Peeters ook houte Klaas, Walsleben, Meeuwsen, broertjes Adams.. Dit soort renners moeten gewoon vaker buiten Belgie/NL gaan crossen zoals DvdP

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.