Richie Porte, Giulio Ciccone, Sjoerd Bax, Girokaravaan

maandag 30 april 2018 om 20:00
Richie Porte, Giulio Ciccone, Sjoerd Bax, Girokaravaan

Richie Porte - Foto: Sirotti

In de rubriek WielerFlits Kort bundelen we het nieuws dat eerder op de dag nog niet aan bod is gekomen. Vandaag gaat het onder meer over de toekomst van Richie Porte, een gehavende Girorenner en de verhuizing van de Girokaravaan.


Richie Porte

Hoewel Richie Porte nog niet weet voor welk team hij volgend seizoen zal rijden, heeft hij wel al aangegeven dat een terugkeer in de Tour Down Under in 2019 allerminst zeker is is. De Australiër koos de afgelopen vijf jaar voor een start in eigen land. “Ik ben nog niet zeker of ik volgend jaar terugkeer”, vertelt hij aan Cyclingnews. “Het is wellicht beter om de Tour Down Under te missen dan wedstrijden als Tirreno, Parijs-Nice of Catalonië.”

Porte hoopt dat er snel duidelijkheid komt over de toekomst van zijn ploeg BMC. “Ik ga er niet over liegen, het is wel een beetje stressvol. Het is aan het mananagement om een nieuwe sponsor voor volgend jaar te vinden. Het zou jammer zijn mocht BMC verdwijnen,” geeft hij aan. “Ik weet niet of ik aanbiedingen van andere ploegen heb gehad. Dat moet je aan mijn manager vragen”, aldus Porte. “Het is pijnlijk dat we vorige week afscheid hebben moeten nemen van Andy Rihs. Deze ploeg was zijn passie en wij willen daarmee doorgaan.”


Giulio Ciccone

Giulio Ciccone heeft vlak voor de Giro d’Italia een tegenslag te verwerken gekregen. De renner van Bardiani-CSF laat op Twitter weten dat hij tijdens een valpartij geblesseerd is geraakt.
Hij heeft daar bij schaafwonden en kneuzingen aan zowel zijn been als zijn pols overgehouden. Omdat hij niets gebroken heeft, komt een deelname aan de Giro niet in gevaar. Morgen stapt hij gewoon op het vliegtuig naar Israël.

Verhuizing Girokaravaan

De verplaatsing van de Girokaravaan naar Israël is een hele logistieke onderneming. La Gazzetta dello Sport meldt dat er vanmorgen een Boeing 747 het materiaal van Italië naar Israel heeft gevlogen. De ploegen mogen per renner drie fietsen en een twee tijdritfietsen meenemen. De ploegen nemen 2700 wielsets mee, onder meer omdat er geen vloeistoffen (zoals lijm voor de tubes) meegenomen mag worden. De teams krijgen ter plaatse voertuigen toegewezen. Elke ploeg krijgt een minibus voor de renners, een truck voor de mecaniciens en een voor het materiaal en vier wagens voor de ploegleiders. In Italië kunnen zij weer gebruikmaken van hun traditionele auto’s.


Sjoerd Bax

Sjoerd Bax blijft leider in de Carpathian Couriers Race. De 22-karige renner van Delta Cycling eindigde tijdens de Poolse rittenkoers voor beloften in een 2,5 kilometer lange klimtijdrit op een negende plaats. Hij moest 13 tellen toegeven op ritwinnaar Massimo Orlandi. De Carpathian Couriers Race duurt nog tot en met donderdag.


Belofte in coma

In Italië heeft Alexander Vlasov (Gazprom Rusvelo) de tweede rit van de beloftenkoers Toscana Terra di Ciclismo Eroica op zijn naam geschreven. De Italiaan Andrea Bagioli (Team Colpack) werd tweede en neemt de leiderstrui over van Abderrahim Zahiri. De wedstrijd werd ontsierd door een valpartij waarbij Cezary Grodzicki zwaar ten val kwam. Volgens Ciclismoweb.net liep de 22-jarige Pool daarbij een hoofdletsel op en wordt hij momenteel in een kunstmatige coma gehouden.

Dit artikel delen:

3 Reacties

IlPirata 30 april 2018 om 21:51

Ciccone probeert zaken te verbloemen voor de mensen met de giro pooltjes. HIj zal er staan.

Schollekop 1 mei 2018 om 11:25

Gelijk even je haar laten knippen, Giulio. Ziet er niet uit.

Jean Dumas 1 mei 2018 om 15:06

En als Girodeelname toch in gevaar komt ben je altijd nog familie van Madonna.

Headlines

Materiaalzone

Populair