Richie ‘koning Willunga’ Porte: “Moeilijk om de ronde te winnen”

zondag 20 januari 2019 om 07:51
Richie ‘koning Willunga’ Porte: “Moeilijk om de ronde te winnen”

foto: Cor Vos

Je hebt van die zekerheden in het leven. Eentje is dat Richie Porte wint op Willunga Hill. Ook dit jaar was het weer raak: de Australiër versloeg Wout Poels en Daryl Impey na een boeiend schouwspel. Maar de eindzege ging opnieuw niet naar de renner van Trek-Segafredo. “Het is gewoon moeilijk om de Tour Down Under te winnen”, zo verklaarde Porte na afloop.

Het is een indrukwekkende statistiek. Sinds 2014 verloor Porte niet meer op de flanken van Willunga Hill. Hij won zondag voor een zesde(!) opeenvolgende keer op deze drie kilometer lange klim. “Het voelt geweldig”, aldus Porte. “De ploeg heeft deze week fantastisch gereden.”

“Ze wisten me ook vandaag weer goed af te zetten”, is hij lovend over zijn nieuwe werkgever. “Het is geweldig om het jaar zo te beginnen voor Trek-Segafredo. Ik kijk ernaar uit om nog meer zeges te boeken”, klinkt de 33-jarige ronderenner ambitieus.

Opnieuw tweede 
Ondanks zijn (verwachte) zege op Willunga Hill, zag Porte Daryl Impey er opnieuw met de eindzege vandoor gaan. De Australiër finisht zo voor de vierde keer als tweede in het eindklassement. “Het is gewoon een lastige wedstrijd om te winnen, met slechts één aankomst bergop”, aldus Porte. “Ik moet Impey echter feliciteren”, blijft hij sportief.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Wheely 20 januari 2019 om 09:53

In dit geval lijkt wielrennen wel een soort trucje wat je kunt oefenen. Net zoals Valverde dat op de muur van Huy kan. Porte weet blijkbaar precies op welk moment hij moet aangaan, sterker nog zelfs het publiek weet het.

Mwielerfan 20 januari 2019 om 12:16

Valverde won eerst tien jaar lang maar 1 of 2x. Duurde een tijd voordat hij zijn manier om altijd te winnen gevonden had. Rodriguez was ook een paar jaar heel goed op dit soort aankomsten en heeft maar één keer gewonnen.
In Australië speelt ook vaak mee dat Australiërs meer ernaar pieken. Terwijl in Waalse pijl hele peloton goed is.

williams 20 januari 2019 om 11:54

Voilà Richie zijn dikbetaald seizoen zit erop…

richieportefan 21 januari 2019 om 16:11

word pijnlijk jaar voor jou denk ik.
dit jaar word richie zijn jaar

ikbenprocycling 20 januari 2019 om 12:42

De gast piekt hier elk jaar, zou me niet verbazen als al zijn kids in oktober zijn geboren

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair