Richard Carapaz neemt in november deel aan Vuelta a Ecuador (UCI 2.2)

woensdag 13 oktober 2021 om 09:58
Richard Carapaz neemt in november deel aan Vuelta a Ecuador (UCI 2.2)

foto: Cor Vos

De organisatie van de Vuelta a Ecuador (UCI 2.2) kan haar geluk niet op. Nationale wielerheld en olympisch kampioen Richard Carapaz staat namelijk aan het vertrek van de rittenkoers, die duurt van 13 tot en met 20 november. Afgelopen zomer uitte de derde van de voorbije Tour de France nog kritiek op de ronde uit zijn thuisland. Voor welk team hij deelneemt is nog onduidelijk.

Diverse grote, nationale nieuwssites uit Ecuador maken melding van een video van het Ministerie van Sport. Daarin openbaart de organisatie de deelname van Carapaz. De winnaar van de Giro d’Italia 2019 en de nummer twee uit de Vuelta a España van 2020 was afgelopen zomer na de Tour en de Olympische Spelen nog kritisch op de grootste ronde van zijn thuisland. Hij vond dat de organisatie bitterweinig deed om Ecuadoraanse eliterenners aan de start te krijgen. Carapaz zelf werd in 2013 en 2014 tweede.

De organisatie heeft nu het budget verdubbeld naar een half miljoen dollar en de koers zal bestaan uit een peloton met renners uit voornamelijk Ecuador zelf, aangevuld met enkele coureurs uit Brazilië, Bolivia, Peru en Mexico. De koers begint met een proloog en heeft daarna zeven etappes over verschillende terreinen. In het verleden wonnen vooral veel Colombianen, Óscar Sevilla (2019) is de meest bekende eindwinnaar. Carapaz’ deelname geldt als een gigantische boost voor het wielrennen in Ecuador.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Poeksel 13 oktober 2021 om 10:28

Nu Narvaez, de Cepedas en Klever nog en je hebt een mooi deelnemersveld!

ThorHushovd 13 oktober 2021 om 10:45

Mooi dat Carapaz dit doet! Zal met z’n vorm wel geen hoge ogen gooien, maar wellicht is er intrinsieke motivatie om er toch alles uit te slepen. Tenminste ik hoop niet dat hij het enkel voor de startcenten doet.

Dikke Vrouw 13 oktober 2021 om 11:25

Kan ik dit ergens live kijken?

Innsbruck 13 oktober 2021 om 13:58

trainingritje met gedoe

Innsbruck 13 oktober 2021 om 14:00

Aan de andere kant gun je ’t zo’n land wel.

Een Olympisch Kampioen brengt daar veel meer verbetering teweeg dan bij ons.

FDJ 13 oktober 2021 om 14:16

Toch denk ik dat zijn Girowinst, de Olympische titel en podiumplaatsen in Tour en Vuelta op de lange termijn meer doen. Jonge kinderen zien dat je als kind van Ecuador iets kunt bereiken. Een Olympische titel is in veel landen iets heel groots

Wel mooi dat ze hem van dichtbij kunnen aanschouwen, maar ik denk niet dat dit het wielrennen in het land een grote boost zal geven.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair