Richard Carapaz houdt stand: “Ik kan niet omschrijven hoe ik me voel”
foto: Cor Vos
zaterdag 1 juni 2019 om 19:02

Richard Carapaz houdt stand: “Ik kan niet omschrijven hoe ik me voel”

Richard Carapaz pareerde zaterdag de aanvallen van Vincenzo Nibali en Miguel Ángel López en lijkt met nog een afsluitende tijdrit te gaan de Giro d’Italia op zijn naam te gaan schrijven. “Ik kan niet omschrijven hoe ik me nu voel. Dit gevoel is net als de situatie uniek”, aldus de Ecuadoraan op de website van Movistar.

“Op de beklimming naar Croce D’Aune werd er veel verschil gemaakt. Landa en ik zijn bij elkaar gebleven, waarna ik gereden heb om Landa een etappeoverwinning te bezorgen en om hem op het podium te krijgen. Het hele team heeft alles gegeven in deze spectaculaire en zware ronde. Ze hebben geweldig werk afgeleverd”, aldus Carapaz.

“Ik denk alweer aan morgen en de 1 minuut en 54 seconden voorsprong die ik heb. Ik denk niet dat ik zoveel tijd ga verliezen, maar in een wedstrijd kan alles gebeuren”, houdt de rozetruidrager een slag onder de arm. “Ik hoop dat ik morgen volledig kan genieten.”

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
1 juni 2019 19:08
Ja Richie geniet ervan, je hebt t meer dan verdiend. BTW vergeet niet hard te trappen en toeschouwers te ontwijken...
1 juni 2019 19:14
Hij repareerde de aanvallen en pareerde ze ook. :)
1 juni 2019 19:24
Maar toch ook wel berekenend en niets meer doen dan nodig is, toch wel teleurstellend. Mooi als vluchters het redden, maar de klassementsmannen vonden het allemaal wel prima, toch vind ik dat jammer. Als Carapaz bergop zo sterk is als hij lijkt, maak je overwinning dan nog mooier, maar goed, makkelijk praten van mij
1 juni 2019 19:44
Mooie winnaar, al heeft hij een groot deel van zijn voorsprong cadeau gekregen.

Voor de sport maar beter dat Nibali niet wint, die op meerdere manieren bevoordeeld werd en teveel doorsloeg richting intimidatie. Roglic was zelf net niet sterk genoeg en kon bovendien onvoldoende rekenen op ploegmaats en ploegleiding.
    1 juni 2019 21:40
    Op welke meerdere manieren werd Nibali dan allemaal wel niet bevoordeeld?
    Ik ken er prima vrede mee hebben hoor met Carapaz, maar ik had toch graag gezien dat hij in de laatste week dan ook echt nog de puntjes op de i had gezet, dat bleef helaas uit..
    1 juni 2019 22:32
    Mooie en verdiende winnaar, goede balans weten te vinden tussen zelf aanvallen en in het defensief gaan, en voorzien van een puike ploeg. Twee fraaie etappezeges en nooit in paniek geraakt.
    Voorsprong cadeau krijgen is kolder; je moet eerst aanvallen, vervolgens moeten de achtervolgers gokken en daar zitten nu eenmaal risico’s aan vast. Onderdeel van het spel, altijd al zo geweest. Bettiol had het ook niet gered in de RvV als ze georganiseerd achter hem aan waren gegaan, Sagan ook niet in PR vorig jaar, etc.
    De teleurstelling over het falen van de kopman van je favoriete ploeg afreageren op zijn tegenstanders doet altijd wat sneu aan.
1 juni 2019 22:07
Klimmer wint ronde, prima.
1 juni 2019 22:17
Door Roglic en Nibali in het zadel geholpen maar uiteindelijk terechte winnaar wat mij betreft. Hij was echt de sterkte in de 3e week (ja ok misschien na Landa).
Zie hem morgen ooknog wel uitlopen op Nibali
2 juni 2019 00:23
Ik vond deze editie toch wel één van de mindere. Carapaz heeft prima gereden hoor, maar de winst heeft hij te danken aan de andere kopmannen.
Twee etappes werden beslist door de kopstukken. De rest waren vluchters. Dat is toch zwak. Het was voor Giro begrippen een saaie ronde.
Wat nog erger is: ik ben bang dat het in de Tour niet anders zal zijn met een ploeg als iones. Mannen als Poels, Moscon, Bernal, Froome, Thomas, leggen alles plat vrees ik.

Reacties zijn gesloten.