Rentree Van Vleuten in Omloop Het Nieuwsblad, maand eerder dan gedacht

zaterdag 16 februari 2019 om 10:19
Rentree Van Vleuten in Omloop Het Nieuwsblad, maand eerder dan gedacht

foto: Cor Vos

Annemiek van Vleuten keert eerder terug in koers dan gedacht na de kniebreuk, die ze opliep tijdens het WK wielrennen in Innsbruck. Op 2 maart staat de renster van Mitchelton-Scott namelijk aan de start van Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen (1.1) en daarmee maakt ze een maand eerder haar rentree dan vorig jaar haar werd verteld.

“Of ik dit had kunnen dromen? Nee. Het herstel gaat heel goed”, vertelde Van Vleuten aan de NOS vanaf haar trainingskamp op Tenerife. Ze verwacht in de Omloop niet mee te doen om de zege, maar wel aan de start te staan in een ondersteunende rol. “Ik denk dat ik best al wel diep in de finale mee te komen, om mijn ploeg te ondersteunen.”

Een week later rijdt ze ook Strade Bianche, de eerste koers van de UCI Women’s WorldTour. Tijdens de Ardennenklassiekers in april hoopt ze weer in vorm te zijn en daar had ze aanvankelijk geen rekening meer mee gehouden. “Mijn trainer, Louis Delahaije, zei gelijk na mijn blessure: die Ardennenklassiekers geven we nog niet op. Eerst dacht ik: dat gaat ‘m sowieso niet worden.”

Kniebreuk tijdens WK wielrennen
Eind september ging het nog helemaal mis voor Annemiek van Vleuten tijdens het WK wielrennen in Innsbruck. Vier dagen nadat ze de titel pakte op het WK tijdrijden, kwam ze ten val in de wegwedstrijd. Met een zevende plaats kon ze nog goed finishen. Na de finish kwam de pijn echter en bleek haar knie gebroken.

Zes maanden aan de kant, luidde het verdict. Volgens de arts zou ze pas eind maart haar eerste wedstrijd kunnen rijden. Ze herstelde echter sneller dan verwacht. Begin januari begon ze al voorzichtig te denken aan deelname aan de klassiekers. Een trainingskamp met de mannenploeg zorgde vervolgens voor een flinke opsteker, schreef ze eerder deze week al.

Dit artikel delen:

1 Reactie

luckyloek 16 februari 2019 om 10:34

Ik dacht dat Delahaije alleen nog maar triathlon zou doen. De afgelopen dagen trainde van Vleuten met Kruijswijk, Roglic, Tolhoek en De Plus. Bemoeit Delahaije zich dan helemaal niet meer met die jongens?

Headlines

Materiaalzone

Populair